Čitaj mi

"DANI LUKE KONSTANCA" U NOVOM SADU

Član Gradskog veća za saobraćaj Siniša Bubnjević prisustvovao je manifestaciji "Dani luke Konstanca" koja je ove godine održana Novom Sadu. Cilj manifestacije, koja je već postala tradicionalna u regionu, je da promoviše "Luku Konstanca" i ostvari odgovarajuće načine saradnje sa srpskim kompanijama. Delegaciju Administrativne uprave ove luke predvodio je Andrej Aurelijan Popa generalni direktor, a ovom skupu su prisustvovali i predstavnici kompanija koje posluju u okviru Luke Konstanca.

-Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što mogu da pozdravim učesnike manifestacije koja se prvi put održava u Novom Sadu. Luka Konstanca je morska trgovačka luka svetskog značaja a poslednjih godina se svrstava među prvih deset evropskih luka po ostvarenom prometu roba. Novi Sad ima svoju luku koja će zahvaljujući saradnji sa lukom Konstanca i razmeni iskustava u poslovanju funkcionisati još bolje- rekao je tom prilikom Siniša Bubnjević.

Luka Konstanca predstavlja značajan faktor za razvoj regionalne saradnje i može da ima važnu ulogu u privlačenju investicija u Srbiju, pošto se nalazi na raskrsnici komercijalnih puteva koji povezuju tržišta zemalja Srednje i Istočne Evrope koje nemaju izlaz na more.

Novi Sad, 22. septembar 2011. godine