Čitaj mi

"DANI INFORMATIKE U ŠKOLAMA VOJVODINE"

Član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić pristvovao je završnoj svečanosti manifestacije „Dani informatike u školama Vojvodine“ na Fakultetu tehničkih nauka. Najboljim školama iz oblasti informatike uručene su plakete „Stjepan Han“ po imenu doajena iz te oblasti.

-Proces uvođenja informatičke nastave u škole je od izuzetnog značaja i važnosti, jer se na taj način informatički opismenjuju nove generacije učenika i popularišu nove tehnologije u školskim nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Ovo podrazumeva da u dogledno vreme računar u školi bude jedan od osnovnih alata za ostvarivanje bolje i savremene komunikacije između svih subjekata koji neposredno i posredno učestvuju u vaspitno obrazovnom radu - rekao je tom prilikom Milan Đukić.

U projektu „Dani informatike u školama Vojvodine“ koji je podržao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje ove godine je učestvovalo 60 škola među kojima su se izdvojile Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Kikinde, „Žarko Zrenjanin“ iz Novog Sada i „Vuk Kardžaić“ iz Crvenke. Srednje škole kojima su uručene plakete su STŠ „Nikola Tesla“ Sremska Mitrovica, ETŠ „Mihajlo Pupin“ Novi Sad i ETŠ „Nikola Tesla“ Pančevo. One su se izdvojile prema broju računara u nastavi, broju učenika koja ih koristi i ima pristup Internetu, prema broju multimedijalnih prezentacija sopstvene izrade i komercijalnih softvera koji se primenjuju u nastavi, kao i postojanju ineternet sajta škole.

Novi Sad, 16. decembar 2010. godine
.