Čitaj mi

„ČVARAК FEST“ 13. PUT U КAĆU

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić svečano je u Кaću otvorio međunarodnu manifestaciju "Čvarak fest" koja se ove godine održava po 13. put, u organizaciji Udruženja građana "Кatu", a tradicionalno uz podršku Grada Novog Sada.

- Veliko mi je zadovoljstvo što smo, kao i prošle godine, ponovo okupljeni ovde na tradicionalnoj manifestaciji koju neguje ovo prigradsko mesto, na ponos svih Novosađana.  Jedan od najvećih specijaliteta srpske kuhinje nadaleko je poznat, pa tako naš Кać posećuju ljudi iz cele Srbije, ali i iz regiona. Ovo je trinaesta po redu godina kako „Čvarak fest“ promoviše taj gastronomski specijalitet i nadam se da će tradicija biti nastavljena i u budućnosti. Grad Novi Sad će uvek stajati iza ovakvih događaja koji neguju i promovišu naše nasleđe, kulturu i tradiciju. Čestitam Mesnoj zajednici koji je i ovaj put bila na visini zadatka i odlično organizovala ovaj skup. Svim takmičarima želim da pokažu svoje umeće u punom sjaju i neka pobedi najbolji - rekao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Gradonačelnik je tom prilikom sa organizatorima prošetao kroz mesto na kom se održava manifestacija, razgovarao sa učesnicima takmičenja u pripremi najukusnijih čvaraka, i prisustvovao sadržajnom kulturno-umetničkom programu, a događaj su, kao i do sada, upotpunili brojni izlagači koji su predstavili svoje proizvode. Ove godine je prijavljena 41 ekipa za takmičenje, od kojih je nekoliko iz regiona, dok je prisutno oko 80 izlagača sa domaćim proizvodima iz cele Srbije.

Novi Sad, 6. novembar 2022. godine