Čitaj mi

ČETIRI DANA BRAZILSKE KULTURE U NOVOM SADU

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vladimir Kopicl svečano je otvorio manifestaciju Dani Brazila koja se po prvi put realizuje u Novom Sadu, a koja za cilj ima da predstavi bogatsvo brazilske kulture.

- Zadovoljstvo mi je da vas u ovako lepoj prilici pozdravim u ime Grada Novog Sada čija je Uprava za kulturu višestruko podržala ovaj festival. Zahvaljujem predstavnicima Ambasade Brazila jer su naš grad prepoznali kao dobro mesto za kulturnu razmenu, kao i svima koji su učestvovali u organizaciji ove četvorodnevne manifestacije. Fotografija, film, muzika, ples, prezentacija mineralnog blaga i njegove humane upotrebe učiniće tokom narednih dana naša znanja o Brazilu bogatijim, a naše ljudsko iskustvo boljim i intenzivnijim - rekao je Vladimir Kopicl svečano otvorivši manifestaciju „Dani Brazila“.

Obraćajući se prisutnima ambasador Brazila NJ. E. Dante Koeljo de Lima izrazio je zadovoljstvo što će u Novom Sadu biti predstavljene čari i lepote Brazila i pohvalio raznovrstan program ovog festivala.

Otvaranju manifestacije „Dani Brazila“ prisustvovao je i član Gradskog veća za kulturu mr Andrej Bursać, a prvog dana u fokusu su bile izložba poludragog i dekorativnog kamenja „Brazilska Bajka -111 minerala“ Radojević Biljane kao i izložba fotografija „CORES DO BRAZIL (Boje Brazila)“ Dingarac Svetlane.

Program festivala uključuje gostovanje velikog broja umetnika, sportista i ostalih stručnjaka iz zemlje i sveta koji svojim radom doprinose promociji brazilskog kulturnog nasleđa. Nosilac projekta je Udruženje građana “Artkor” u saradnji sa Escola de samba Sambansa, Kapuera klub “Grupo Senzala de Capoeira Novi Sad”, UG „Nekoliko Mladih Entuzijasta“, a uz podršku Grada Novog Sada i Ambasade Brazila.

Novi Sad, 26. avgust 2010. godine