Čitaj mi

BRONZANI OLIMPIJAC MILENKO SEBIĆ U GRADSKOJ KUĆI

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se u Gradskoj kući sa strelcem Milenkom Sebićem, koji je na igrama u Tokiju osvojio bronzanu medalјu za Srbiju.

- I nakon par nedelјa od završetka Olimpijskih igara u Tokiju, drži nas raspoloženje zbog dobrih rezultata, odnosno zbog rekordnog broja medalјa koje su naši reprezentativci osvojili. Čast mi je i privilegija da ugostim Milenka Sebića, osvajača bronzane medalјe u strelјašstvu malokalibarskom puškom, kao i Dragana Markovića direktora najstarijeg udruženja građana u Srbiji, odnosno ''Strelјačke družine-Novi Sad 1790'' i sportskog direktora Strelјačkog saveza Srbije. Milenko je član te strelјačke družine, trenira i živi u Novom Sadu, a ima fantastične rezultate i na drugim svetskim i evropskim takmičenjima. Imamo dobru saradnju sa Strelјačkom družinom, mnogo toga smo uradili, napravili smo novi objekat na Sajmištu i siguran sam da zajedno možemo još mnogo toga da ostvarimo. Čestitam Milenku i svim lјudima iz reprezentacije na uspehu koji je ponos nacije – naglasio je Miloš Vučević.

Milenko Sebić rekao je da je dolazak u Novi Sad za njega urodio plodom i zahvalio se Gradu i ''Strelјačkoj družini-Novi Sad 1790'' na podršci.

- Čast mi je što sam danas ovde i zahvalan sam što sam u ovom gradu imao uslove da se lakše spremim za Olimpijske igre. Sledeće veliko takmičenje je finale Svetskog kupa koje se održava u Polјskoj i 12 najbolјih strelaca će biti učesnici tog turnira, a onda krećemo sa pripremama za Olimpijske igre u Parizu, za šta, sada sticajem okolnosti, imamo manje vremena, odnosno tri godine – izjavio je Milenko Sebić.

Novi Sad, 16. septembar 2021. godine