Čitaj mi

Besplatne projekcije filma "Kao rani mraz"

Konferencija za novinare povodom besplatnih projekcija filma "Kao rani mraz" u letnjem bioskopu u Katoličkoj porti koje produkcijska kuća Salajka i Grad Novi Sad poklanjaju Novosađanima održana je u Gradskoj kući.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić tom prilikom je rekao da je besplatna projekcija filma rezultat razgovora sa nedavno održanog prijema za porodicu Balašević u Gradskoj kući.

- Porodica Balašević je simbol Novog Sada i ni jedna politika ne može nas bolje predstaviti u drugim sredinama. Oni su odlučili da Novosađanima poklone besplatne projekcije filma, i to je samo prvi korak naše saradnje - rekao je gradonačelnik Pavličić i dodao da je letnji bioskop izabran kao mesto za prikazivanje zbog namere Grada da oživi taj prostor.

- S obzirom na interesovanje građana za alternativnu distribuciju, naša je dužnost da im izađemo u susret i prikažemo film gde god da nas pozovu. Biskopi nisu samo dvorane već publika i priča koju ćete joj predstaviti. Zanimljivo je da je nedavno u Bešku došla grupa mladih iz Barselone da pogleda film – istakla je Olivera Balašević i naglasila da se film prikazuje širom Srbije.

Prva besplatna projekcija filma "Kao rani mraz "biće upriličena u nedelju 19. septembra. Prateći program, koji podrazumeva druženje s akterima filma u specifičnom ambijentu počinje u 18 časova, a prikazivanje samog ostvarenja zakazano je za 20 sati. Kapacitet letnjeg bioskopa je oko 450 mesta, i film će gledati oni koji prvi zauzmu mesta, a projekcije se nastavljaju svakog sledećeg dana u odnosu na interesovanje Novosađana.

Novi Sad, 10. septembar 2010. godine