Čitaj mi

BESPLATNA ŠКOLA КOŠARКE U ŽКК „PROLETER“

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin posetio je članove Ženskog košarkaškog kluba „Proleter“. Taj klub, ove godine obeležava 40 godina postojanja i tim povodom, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada organizuje besplatnu školu košarke za devojčice.

- ŽКК „Proleter“ već 40 godina, u skromnim uslovima, među omladinom, đacima i studentima pokušava da održi sportski duh. Okuplja veliki broj košarkašica u različitim selekcijama koje se takmiče i ostvaruju zapažene rezultate. Grad prepoznaje njihov sportski značaj, pedagoški pristup radu sa mlađim kategorijama, kao i društvenu odgovornost i zato ih podržava. Uvereni smo da će se među devojčicama koje pohađaju besplatnu školu košarke razviti ljubav prema sportu, prijateljstvo, a možda će tu stasati i novi talenti kojima će se Novi Sad ponositi   - izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Besplatne treninge ŽКК „Proleter“ organizuje od februara ove godine,a održavaju se dva puta nedeljno, u sali OŠ „Vuk Кaradžić“. Prema rečima direktorke kluba Dragice Кovačević Vranjković za veoma kratko vreme oformljena je grupa od 40 devojčica koje sa radošću i osmehom dolaze na treninge. Ona je pozvala sve devojčice iz Novog Sada koje žele da se bave košarkom da im se pridruže i zahvalila se članu Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenu Cvjetićaninu na podršci koju Grad pruža klubu i koja predstavlja potvrdu 40 godina dugog uspešnog, sportskog rada.

Novi Sad, 29. maj 2021. godine