Čitaj mi

BESEDNIŠTVO U NOVOSADSKOJ GIMNAZIJI

Član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić prisustvovao je takmičenju u besedništvu učenika vojvođanskih srednjih škola koje je održano pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Gradske uprave za obrazovanje, a sprovedeno u organizaciji Gimnazije Svetozar Marković iz Novog Sada. Takmičare je ocenjivao stručni žiri u sastavu prof. dr Sreten Petrović, redovni profesor Filološkog fakulteta u Beogradu, doc. dr Sofija Košničar, docent na filozofskom fakultetu Novom Sadu i Vesna Ždrnja profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

- Drago mi je što je svake godine u porastu broj srednjih škola iz cele Vojvodine koje su zainteresovane za učešće na ovom takmičenju. Broj prijavljenih kandidata govori o tome da je motiv inspirativan i potvrđuje da u našem okruženju ima mnogo talentovanih mladih ljudi koji žele na jedan drugačiji način da izraze svoja razmišljanja, ponude svoju viziju i da se u lepoj retoričkoj disciplini kao što je govorništvo bore svojim kvalitetima i vrednostima za što viši plasman na ovom tradicionalnom takmičenju - izjavio je Milan Đukić.

Na takmičenju su učestvovale gimnazije i srednje škole iz Novog Sada, Sombora, Zrenjanina, Subotice, Pančeva, Vrbasa, Bačke Topole, Sremskih Karlovaca i Titela. Na toj jedinstvenoj manifestaciji iz oblasti retorike i besedništva u pokrajini, učenici su se nadmetali u dve discipline - govori na temu "Čovek je mera svih stvari“ i extempore - improvizovani govori koji se pišu na zadate pojmove neposredno pre početka takmičenja.

Novi Sad, 24. februar 2011. godine