Čitaj mi

BAZEN NA ''SAJMIŠTU'' MOĆI ĆE DA SE KORITI TOKOM CELE GODINE

Radovi na pokrivanju otvorenog bazena na ''Sajmištu'', nakon kojih će biti omogućeno da se taj sportski objekat koristi tokom cele godine, privode se kraju. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove i rekao da je zadovolјan napretkom realizacije posla.

- Ovo je velika investicija. Grad je uložio 155 miliona dinara u srce sistema, u mašinsko postrojenje koje je kompletno novo i kako kažu stručnjaci, to je najbolјa moguća oprema na tržištu. Bolјe ćemo kontrolisti punjenje bazena, a biće i bolјi kvalitet vode. Radovi su u završnoj fazi, ostalo je još da se objekat spoji sa instalacijama gasa, da se postavi specijalna plastificirana obloga oko bazena i na putu iz svlačionice, kao i završno čišćenje bazena. Kuplјen je sistem za grejanje vode i temperatura će biti 26 stepeni u vodi, a van, 28 stepeni. Kompletno su renovirane svlačionice, zamenjena je stolarija, urađeni su termoizolacija i grejanje, i sve će moći da se koristi i u zimskom periodu – istakao je gradonačelnik Vučević.

Gradonačelnik je izrazio očekivanje da će i natkrivanje bazena na ''Sajmištu'' i renoviranje olimpijskog bazena na SPENS-u biti završeno do kraja 2021. godine.

- Imaćemo dva velika bazena na raspolaganju građanima i sportistima. Očekujem od resorne uprave i SPENS-a da daju predlog korišćenja bazena. Ja sam mišlјenja da bazen na ''Sajmištu'' treba da koriste sportski klubovi, a onaj na SPENS-u građani. Planiramo da proširujemo sadržaje na ''Sajmištu'', a za to imamo prostor u delu ka hotelu ''Park''. Za koji dan očekuje se finalno punjenje bazena na SPENS-u, zajedno ćemo ga obići nakon toga i konačno predati Novosađanima na korišćenje. Molba Gradskog veća će biti da narednih meseci ulazak na bazen za građane bude besplatan u broju štampanih karata – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Novi Sad, 9. decembar 2021. godine