Čitaj mi

BASKET SPEKTAKL NA TRGU SLOBODE 3. I 4. JUNA

Internacionalni turnir u basketu 3x3, "NOVI SAD ULTRA CHALLENGER" okupiće 16 najbolјih ekipa iz svih zemalјa sveta koji će se u našem gradu boriti za odlazak na Masters turnir u Lozani u avgustu 2022. godine.

U organizaciji basket kluba AVAI 3x3, "NOVI SAD ULTRA CHALLENGER" održaće se na Trgu slobode u Novom Sadu, 3. i 4. juna. Ovaj basket spektakl ima status „FIBA challenger turnira“, a najbolјe rangirani igrači i ekipe na FIBA 3x3 listi, zaigraće na specijalno napravlјenim terenima u centru grada sa pratećim muzičkim programom, koji će atmosferu dovesti do usijanja.

Na današnjoj konferenciji za medije govorili su član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvejtićanin, generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Zlatko Bolić, jedan od organizatora i basketaš Ub 3x3 i Marko Branković.

-Mi jesmo grad basketa 3x3, a jasan pokazatelј toga su momci iz Novog Sada koji nas predstavlјaju u reprezentaciji Srbije, osvajači bronzane olimpijske medalјe u Tokiju 2020. Svaki deo grada ima neko svetište gde se okuplјaju momci i igraju basket 3x3 i to je jedna lična karta basketa u Novom Sadu– izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Na turniru u Novom Sadu učešće će uzeti 16 najbolјih ekipa sveta u ovom sportu od kojih neke dolaze iz Amerike („NY Harlem“, „Princeton“, „Chichago“), Letonije (Riga), Holandije (Amsterdam), Kine i Austrije.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Zlatko Bolić rekao je da su izuzetno počastvovani što se jedan ovakav turnir organizuje u Srbiji, s obzirom da je on po jačini i kvalitetu iza master turnira najjači turnir koji FIBA dodelјuje lokalnom organizatoru.

- Košarkaši savez Srbije, sa svim regionalnim savezima pridaje veliku pažnju 3x3 basketu kroz naša takmičenja, kroz naše aktivnosti i aktivnosti reprezentacije i rezultate koji Košarkaški savez Srbije ima. Sigurno da nam mnogo znači što je turnir u Novom Sadu jer najbolјi basketaši dolaze iz Novog Sada– istakao je Bolić.

Centar Novog Sada 3. i 4. juna krasiće izdignuti teren na čije tribine staje 1300 lјudi, a publika koja ne bude našla mesto na tribinama moći će da prati baskete i sa velikih ekrana postavlјenih nadomak terena.

Novi Sad kao Evropska prestonica kulture dočekaće sve lјubitelјe basketa u srcu grada, jer je kultura fer pleja i zdravog stila života podjednako važna kao i takmičarski duh koji Novosađani neguju.

Srbiju će na "NOVI SAD ULTRA CHALLENGER" turniru predstavlјati Ub 3x3 i Liman 3x3.

-Nama kao timu Ub je pripala čast i privilegija da organizujemo ovako prestižan turnir i ovom prilikom pozivam publiku da dođe u što većem broju da nas podrži. Biće zagarantovana dobra zabava, odličan basket i nadamo se povolјni rezultati za srpske timove na turniru– zaklјučio je Marko Branković, jedan od organizatora i basketaš Ub 3x3.

Generalni sponzor događaja je „Ultra energy drink“, dok su pokrovitelјi turnira Ministarstvo omladine i sporta, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Grad Novi Sad, a podršku su pružili Košarkaški Savez Srbije, Košarkaški savez Vojvodine i kompanija Ninamedia.

Novi Sad, 9. maj 2022. godine