Čitaj mi

AUTO-TRKA „VELIKA NAGRADA NOVOG SADA 2019“

Tradicionalna, 37. auto-trka „Velika nagrada Novog Sada 2019“ biće održana 25. i 26. maja na stazi Mišeluk. Tim povodom, u Gradskoj kući održana je konferencija za novinare na kojoj su se prisutnima obratili član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković i u ime organizatora, predsednik „Sportskog auto-moto karting kluba 021 Novi Sad“ Marko Sandiki.

-Veoma mi je drago što će poslednji vikend maja biti u znaku auto-trka u Novom Sadu. „Velika nagrada Novog Sada“, 37. po redu, jedna je od najznačajnijih i najposećenijih u našoj zemlji. Grad Novi Sad prepoznaje značaj i tradiciju ove manifestacije i podržava je. Izuzetno je važno što pored sportskog, manifestacija ima i edukativni karakter i što je velika pažnja usmerena na promociju bezbednosti u saobraćaju, posebno kod ugroženih kategorija učesnika kao što su deca i omladina – rekao je Vladimir Stojković i pozvao sve ljubitelje automobilizma da predstojećeg vikenda uživaju u prazniku ovog sporta, a takođe i apelovao na sugrađane koji tih dana budu želeli da pređu na sremsku stranu da budu strpljivi i koriste alternativne pravce koji će biti prohodni.

Predsednik „Sportskog auto-moto karting kluba 021 Novi Sad“ Marko Sandiki rekao je da je kružna auto-trka „Velika nagrada Novog Sada 2019“, i ove godine u kalendaru Sportskog auto i karting saveza Srbije.

- U subotu, 25. maja u 12 časova održava se zvanični kvalifikacioni trening za startne pozicije, dok je u nedelju, 26. maja u 12 časova, na stazi „Mišeluk“ na programu trka „Velika nagrada Novog Sada 2019“ koja će biti bodovana za otvoreni šampionat Srbije. Na trci se očekuje nastup takmičara iz Srbije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Trka je od strane Grada Novog Sada i ove godine proglašena manifestacijom od značaja za grad u oblasti sporta i organizaciju tog događaja su pomogla sva javna i javno-komunalna preduzeća. Ove godine se očekuje nastup preko 90 takmičara u 12 klasa i 5 divizija - naglasio je Sandiki.

Ulaznica za trku košta 300 dinara, može se kupiti u Gigstix prodavnicama kao i na svim prilazima Mišeluku, a deo prihoda od prodatih karata biće uplaćen u humanitarne svrhe. Most slobode biće zatvoren za saobraćaj u subotu od 10 do 18 časova, i u nedelju od 9.30 do 17 časova, a vozači će biti preusmereni na alternativne pravce.

Novi Sad, 20. maj 2019. godine