Čitaj mi

ANA BRNABIĆ I MILOŠ VUČEVIĆ POHVALILI TIM „EXIT“ FESTIVALA

Na prijemu organizovanom u Vladi Republike Srbije, predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić zajedno je sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem razgovarala sa članovima tima koji organizuju najbolјi festival u Evropi, a to je „EXIT“ koji se i zvanično u januaru tekuće godine ovenčao titulom najuspešnijeg na starom kontinentu.

Naime, na dodeli Evropskih festivalskih nagrada u Holandiji „EXIT“ je pobedio u glavnoj kategoriji u konkurenciji sa 350 festivala iz više od 35 zemalјa, uz preko milion glasova publike i mišlјenje stručnog žirija.

Premijerka i gradonačelnik su im tom prilikom čestitali na prestižnoj nagradi i izrazili nadu da će brend Festivala nastaviti da se širi na svetskoj mapi i da jača iz godine u godinu. Oni su naglasili da će „EXIT“ uvek imati podršku, kako lokalne samouprave, tako i države. Predsednica Vlade Ana Brnabić je rekla da je taj festival veoma značajan za privredu i imidž zemlјe, kao i za razvijanje međunarodnih odnosa, dok se gradonačelnik osvrnuo na nemerlјivu važnost održavanja festivala za promociju Grada Novog Sada koja kontinuirano traje skoro dve decenije. Takođe, delegacija „EXIT“-a je predstavila predsednici Vlade ideju rekonstrukcije novosadske „Kineske četvrti“ u „Kreativni distrikt“, što predstavlјa jedan od projekata šire inicijative „Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021“.

Pored predsednika UO Festivala Ivana Petrovića, prisutan je bio i osnivač „EXIT“ festivala Dušan Kovačević koji se zahvalio na prijemu i rekao da mu je čast što taj muzički festival promoviše, ne samo Grad Novi Sad i Republiku Srbiju. Kovačević je napomenuo da „EXIT“ na najbolјi mogući način, zbližavanjem regiona, Evrope i sveta, prvenstveno zbližava mlade svih nacija koji šire mrežu prijatelјstva i time osiguravaju stabilnije i mirnije sutra za region. On je istakao da je u pitanju veliki uspeh što je nakon samo četiri godine „EXIT“ ponovo osvojio najvažniju festivalsku nagradu na svetu i da predstoji realizacija još većih planova u budućnosti.

Novi Sad, 2. februar 2018. godine