Čitaj mi

AMBASADOR SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA POSETIO NOVI SAD

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je novopostavlјenog ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Nј.E. Entonija F. Godfrija. Tom prilikom gradonačelnik mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu i čestitao na izboru.

Na sastanku u Gradskoj kući gradonačelnik i ambasador razgovarali su o mogućnostima pospešivanja saradnje u svim vitalnim oblastima, ocenivši da su dosadašnja iskustva bila plodotvorna i pozitivna na obostrano zadovolјstvo.

Vučević je istakao da Grad punom snagom radi na razvijanju poslovnih i industrijskih zona, te da očekuje veliko interesovanje investitora, konsatujući da američke kompanije trenutno dobro posluju u Novom Sadu. Novi američki ambasador rekao je da izuzetno ceni prijatelјstvo i veze između dve države, te da će ambasada i dalјe pružati podršku Srbiji u procesu evropskih integracija. Sagovornici su se složili da su mir i stabilnost klјučni za razvoj čitavog regiona, i da zajednički projekti na nivou lokalnih samouprava mogu mnogo da doprinesu opštem prosperitetu.

Vučević je naglasio da će Novi Sad maksimalno iskoristiti šansu za razvoj koju je dobio osvajanjem titula Omladinske prestonice Evrope 2019. i Evropske prestonice kulture 2021. godine, kao i da su efekti aktivnosti na tom polјu već vidlјivi. Na sastanku je takođe rečeno da ''Američki kutak'' u Novom Sadu ima važnu ulogu u kulturnoj razmeni i promovisanju pravih društvenih vrednosti.

Novi Sad, 18. novembar 2019. godine