Čitaj mi

AMBASADOR REPUBLIKE KAZAHSTAN U GRADSKOJ KUĆI

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući novopostavlјenog ambasadora Republike Kazahstan Nј.E. Madija Atamkulova. Gradonačelnik mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio nadu da će se dobra saradnja sa Ambasadom Kazahstana nastaviti i tokom njegovog mandata.

Zvaničnici su se saglasili da je, u godini kada se navršava 25 godina od uspostavlјanja diplomatskih odnosa Srbije i Kazahstana, važno preslikavati dobre odnose sa republičkog plana na gradove, kroz intenzivniju razmenu zvaničnih poseta, jačanjem ekonomske i kulturne saradnje, kao i kroz međusobnu podršku u strateški važnim projektima.

Ambasador se zahvalio na prijemu i naglasio da je cilј rada Ambasade Kazahstana, između ostalog, da doprinosi stvaranju pozitivnog okruženja kako bi se unapredili prijatelјski odnosi dve zemlјe i dva naroda. Gradonačelnik Vučević je izrazio zadovolјstvo što su nedavno započeli pregovori administracije Grada Novog Sada i Grada Nur-Sultana u vezi sa uspostavlјanjem saradnje.

Na sastanku je zaklјučeno da će se intenzivnije raditi na uspostavlјanju privredne, trgovinsko-ekonomske i naučno-tehničke saradnje, zatim u oblasti kulture u svetlu izbora Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2022. godine, kao i u oblasti polјoprivrede, sporta, omladine i u IT sektoru.

Novi Sad, 14. decembar 2021. godine