Čitaj mi

AMBASADOR FRANCUSKE U POSETI NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je novopostavlјenog ambasadora Republike Francuske Nј.E. Žan Luj Falkonija u Gradskoj kući. On mu je tom prilikom poželeo srdačnu dobrodošlicu i poželeo uspešan rad u Republici Srbiji.

Ambasador Falkoni se zahvalio na prijemu i naglasio da je veoma značajno za saradnju na svim nivoima to što su dve zemlјe u povolјnim bilateralnim odnosima.

S tim u vezi, sagovornici su pomenuli nedavnu posetu predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona koji se sastao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u julu tekuće godine, kada je naglašena obostrana težnja da se radi na intenziviranju saradnje u  oblastima bezbednosti i odbrane, evropskih integracija Srbije, ekonomske saradnje, kulturne razmene i frankofonije. 

Sastanku su prisustvovali i direktor Francuskog instituta i šef Odelјenja ambasade za kulturu i saradnju Manuel Buar, kao i rukovodilac ogranka Francuskog instituta u Novom Sadu Vladimir Marinković. Oni su sa gradonačelnikom Vučevićem razgovarali na temu frankofonije i kulturne razmene, i čestitali Novom Sadu na prestižnoj tituli Evropska prestonica kulture 2021. godine. Izražena je obostrana težnja da se saradnja na polјu kulture proširi i da se pripreme odgovarajući projekti vezani za 2021. godinu.

Na sastanku je zaklјučeno da će se dobri i plodotvorni odnosi Ambasade Francuske i Novog Sada nastaviti.

Novi Sad, 18. oktobar 2019. godine