Čitaj mi

60. MEĐUNARODNA BICIКLISTIČКA TRКA КROZ SRBIJU ZAVRŠENA U NOVOM SADU

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je završnici Međunarodne biciklističke trke kroz Srbiju. Tom prilikom, proglašeni su najbolji takmičari. Ukupni pobednik trke je član slovačke Dukle Martin Haring, dok je u poslednjoj etapi od Zrenjanina do Novog Sada trijumfovao reprezentativac Srbije Dušan Rajović.

Jubilarna, 60. po redu trka startovala je 31. avgusta, u Istočnom Sarajevu. Prva, ujedno i najteža etapa trke vozila se od Jahorine do Zlatibora, druga takođe brdska, od Mionice do Požarevca, dok se treća, sprinterska deonica vozila od Zrenjanina i završila u Novom Sadu, ovogodišnjem domaćinu poslednje etape i završnice trke.

- U dugoj tradiciji ove trke, naš grad je već devet puta bio domaćin etape. Mi prepoznajemo značaj i tradiciju ove manifestacije, najveće i najznačajnije biciklističke trke u ovom delu Evrope i sa velikim zadovoljstvom smo je podržali- rekao je Ognjen Cvjetićanin i izrazio zadovoljstvo što je uprkos izazovima koje nameće pandemija virusa Covid-19, u trci učestvovao veliki broj takmičara iz celog sveta što predstavlja izuzetnu promociju Srbije i Novog Sada.

Direktor trke Vladimir Кuvalja je izrazio zadovoljstvo zbog uspešno organizovane trke i dobre saradnje sa Gradom Novim Sadom. On je istakao da je interesovanje za učešće, uprkos pandemiji bilo veliko i da je u trci učestvovalo 110 seniorskih takmičara iz 25 evropskih i svetskih zemalja.

- U vremenu kada je 70 posto trka, ovog tipa u Svetu otkazano, mi smo realizovali jednu od najuspešnijih i veoma sam ponosan zbog toga. Došle su nam ekipe iz Španije, Poljske, Rusije i mogu da kažem da, od 2013. godine nismo imali tako kvalitetnu trku. Biciklistički maraton se nastavlja već sutra kada startuje 14. Međunarodna trka Beograd – Banjaluka, u okviru koje će stotinak vozača, za četiri dana preći 610 kilometara– objasnio je Vladimir Кuvalja.

Trka kroz Srbiju deo je „Europe tour“ svetskog međunarodnog kalendara Svetske biciklističke federacije.

Novi Sad, 3. septembar 2020. godine