Čitaj mi

30. SIMPOZIJUM O BOLESTIMA ZAVISNOSTI

Šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada prof. dr Marijana Dukić Mijatović pozdravila je učesnike 30. Simpozijuma o bolestima zavisnosti koji organizuje Zajednica klubova lečenih od alkoholizma Srbije.

- Grad Novi Sad je najozbiljnije shvatio zastupljenost bolesti zavisnosti i složenost te problematike. Preko resornih uprava finansira projekte koji su usmereni na prevenciju bolesti zavisnosti, ali i na rehabilitaciju lečenih zavisnika. Zbog toga ćemo uvek podržati skupove koji na najvišem nivou razmatraju ovu važnu temu. Zajednički cilj je da pokušamo uticati na sprečavanje te pošasti među mladima koja uništava čitave porodice i ima dalekosežne posledice na celo društvo – istakla je prof. dr Marijana Dukić Mijatović.

Glavna tema simpozijuma, koji se održava do 18. oktobra u Novom Sadu, je ''Bolesti zavisnosti:apstinencija, iz(lečenje), reahbilitacija'', a okuplja eminentne psihijatre sa prostora bivše Jugoslavije.

Zajednica klubova lečenih alkoholičara Srbije osnovana je 17. aprila 1976. godine u Beogradu. Godinama je razvijala svoju delatnost i danas predstavlja ozbiljnu asocijaciju, koja povezuje sve klubove lečenih alkoholičara Srbije i njihove terapeute.

Novi Sad, 15. oktobar 2014. godine