Читај ми

ЗА ВИКЕНД ПОЧИЊУ АУТО-ТРКЕ НА МИШЕЛУКУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је конференцији за новинаре поводом ауто-трке „Велика награда Новог Сада“, у шампионату Србије на кружним стазама која ће бити одржана у недељу 4. јуна у 12 часова на стази „Мишелук“. Трку организује Спортски ауто-мото картинг клуб 021, уз подршку Града Новог Сада.

- Сигуран сам да ће предстојећег викенда у нашем граду велики број љубитеља ауто-мото спорта уживати у трци на Мишелуку. Честитам организаторима, из Спортског ауто-мото картинг клуба 021 који су изнели овај захтеван пројекат. Такође, драго ми је што поред спортског, ова манифестација има и едукативни и хуманитарни карактер. Препознајући значај и традицију дугу преко три деценије, Град Нови Сад пружа пуну подршку овој манифестацији, а зато је и проглашена манифестацијом од значаја за Град Нови Сад. Верујем да ће ауто-трке у Новом Саду, које су свакако један од брендова града, стећи још већу популарност у будућности и надам да ће трка проћи у најбољем реду - рекао је Огњен Цвјетићанин.

На конференцији су о програму говорили председник и секретар тог клуба, као и помоћник директора Агенције за безбедност саобраћаја Зоран Алимпић и председник Спортског ауто и картинг савеза Србије Станиша Лазарац. Председник Спортског ауто-мото картинг клуба 021 Марко Сандики рекао је да је кружна ауто-трка „Велика награда Новог Сада 2017“ и ове године уврштена у календар Спортског ауто и картинг савеза Србије.

- Она ће бити одржана у недељу и биће бодована за отворени шампионат Србије, а на трци се очекује наступ такмичара из Србије, Македоније и Босне и Херцеговине. Пошто је трка од стране Града Новог Сада, и ове године, проглашена манифестацијом од значаја за град у области спорта, организацију догађаја су помогла сва јавна и јавно-комунална предузећа– рекао је Марко Сандики, док је секретар Клуба Ђорђе Диздар нагласио да се у суботу 3. јуна у 11.45 часова одржава званични квалификациони тренинг за стартне позиције и то да је затварање Моста слободе за саобраћај планирано у суботу и недељу у периоду од 10 до 16 часова.

У склопу промоције тог догађаја, организатори ће реализовати и програме који за циљ имају промоцију безбедности у саобраћају. Помоћник директора Агенције за безбедност саобраћаја Зоран Алимпић, истакао је да ће јавни час о безбедности у саобраћају уз присуство десетак тркачких аутомобила бити одржан на Тргу слободе, у петак, 2. јуна у 12 часова.  Председник Спортског ауто и картинг савеза Србије Станиша Лазарац рекао је да се нада да ће тај Савез заједно са организаторима трка на Мишелуку, у наредним годинама заједничким снагама постићи и то да такмичење поприми међународне размере. Улазнице за трку, које ће бити продаване на свим прилазима стази, коштају 300 динара, а део прихода од продатих карата биће уплаћен у хуманитарне сврхе.

Нови Сад, 1. јун 2017. године