Čitaj mi

ZA VIKEND POČINјU AUTO-TRKE NA MIŠELUKU

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je konferenciji za novinare povodom auto-trke „Velika nagrada Novog Sada“, u šampionatu Srbije na kružnim stazama koja će biti održana u nedelјu 4. juna u 12 časova na stazi „Mišeluk“. Trku organizuje Sportski auto-moto karting klub 021, uz podršku Grada Novog Sada.

- Siguran sam da će predstojećeg vikenda u našem gradu veliki broj lјubitelјa auto-moto sporta uživati u trci na Mišeluku. Čestitam organizatorima, iz Sportskog auto-moto karting kluba 021 koji su izneli ovaj zahtevan projekat. Takođe, drago mi je što pored sportskog, ova manifestacija ima i edukativni i humanitarni karakter. Prepoznajući značaj i tradiciju dugu preko tri decenije, Grad Novi Sad pruža punu podršku ovoj manifestaciji, a zato je i proglašena manifestacijom od značaja za Grad Novi Sad. Verujem da će auto-trke u Novom Sadu, koje su svakako jedan od brendova grada, steći još veću popularnost u budućnosti i nadam da će trka proći u najbolјem redu - rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Na konferenciji su o programu govorili predsednik i sekretar tog kluba, kao i pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Zoran Alimpić i predsednik Sportskog auto i karting saveza Srbije Staniša Lazarac. Predsednik Sportskog auto-moto karting kluba 021 Marko Sandiki rekao je da je kružna auto-trka „Velika nagrada Novog Sada 2017“ i ove godine uvrštena u kalendar Sportskog auto i karting saveza Srbije.

- Ona će biti održana u nedelјu i biće bodovana za otvoreni šampionat Srbije, a na trci se očekuje nastup takmičara iz Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Pošto je trka od strane Grada Novog Sada, i ove godine, proglašena manifestacijom od značaja za grad u oblasti sporta, organizaciju događaja su pomogla sva javna i javno-komunalna preduzeća– rekao je Marko Sandiki, dok je sekretar Kluba Đorđe Dizdar naglasio da se u subotu 3. juna u 11.45 časova održava zvanični kvalifikacioni trening za startne pozicije i to da je zatvaranje Mosta slobode za saobraćaj planirano u subotu i nedelјu u periodu od 10 do 16 časova.

U sklopu promocije tog događaja, organizatori će realizovati i programe koji za cilј imaju promociju bezbednosti u saobraćaju. Pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Zoran Alimpić, istakao je da će javni čas o bezbednosti u saobraćaju uz prisustvo desetak trkačkih automobila biti održan na Trgu slobode, u petak, 2. juna u 12 časova.  Predsednik Sportskog auto i karting saveza Srbije Staniša Lazarac rekao je da se nada da će taj Savez zajedno sa organizatorima trka na Mišeluku, u narednim godinama zajedničkim snagama postići i to da takmičenje poprimi međunarodne razmere. Ulaznice za trku, koje će biti prodavane na svim prilazima stazi, koštaju 300 dinara, a deo prihoda od prodatih karata biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Novi Sad, 1. jun 2017. godine