Читај ми

УВОЂЕЊЕ ДВОЈЕЗИЧНЕ НАСТАВЕ ОД СЕПТЕМБРА

 

Пројекат увођења двојезичне наставе – на српском и руском језику – почеће у септембру, у Основној школи „Јован Поповић“. Сви услови за отварање првог српско-руског одељења су испуњени и очекује се  званична потврда из Министарства просвете Владе Републике Србије.

Према речима члана Градског већа за образовање мр Владимира Јелића, увођење билингвалне наставе у основне школе идеалан је начин да се прошири ниво знања, без превеликог оптерећења за ученике.

– Отварање руског одељења у ОШ „Јован Поповић“ олакшаће школовање руској деци чији родитељи живе и раде у Новом Саду, али за овај вид наставе влада велико интересовање и међу Новосађанима који желе да им деца говоре више језика. Овај пројекат је већ добио велику подршку Министарства просвете и очекујем да ће ускоро и званично одобрити његов почетак – истакао је Владимир Јелић.

План ресорне управе је да се у будућности оспособи и заинтересује што више школа за увођење двојезичне наставе и на другим језицима, јер је њихово познавање велика предност како у животу тако и у даљем образовању.

Нови Сад, 18. јун  2014. године