Čitaj mi

UVOĐENЈE DVOJEZIČNE NASTAVE OD SEPTEMBRA

 

Projekat uvođenja dvojezične nastave – na srpskom i ruskom jeziku – počeće u septembru, u Osnovnoj školi „Jovan Popović“. Svi uslovi za otvaranje prvog srpsko-ruskog odelјenja su ispunjeni i očekuje se  zvanična potvrda iz Ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije.

Prema rečima člana Gradskog veća za obrazovanje mr Vladimira Jelića, uvođenje bilingvalne nastave u osnovne škole idealan je način da se proširi nivo znanja, bez prevelikog opterećenja za učenike.

– Otvaranje ruskog odelјenja u OŠ „Jovan Popović“ olakšaće školovanje ruskoj deci čiji roditelјi žive i rade u Novom Sadu, ali za ovaj vid nastave vlada veliko interesovanje i među Novosađanima koji žele da im deca govore više jezika. Ovaj projekat je već dobio veliku podršku Ministarstva prosvete i očekujem da će uskoro i zvanično odobriti njegov početak – istakao je Vladimir Jelić.

Plan resorne uprave je da se u budućnosti osposobi i zainteresuje što više škola za uvođenje dvojezične nastave i na drugim jezicima, jer je njihovo poznavanje velika prednost kako u životu tako i u dalјem obrazovanju.

Novi Sad, 18. jun  2014. godine