Читај ми

УЧЕСНИЦИ ПРОЈЕКТА "ГРАДОНАЧЕЛНИК ОТВАРА ВРАТА-УКЉУЧИМО СЕ" У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је учеснике пројекта ОПЕНС-а "Градоначелник отвара врата-Укључимо се" који имплементира Удружење "Чепом до осмеха". Циљ пројекта је упознавање младих града Новог Сада са радом градских управа и градоначелника и њихово укључивање у тај процес.

- Данас ћу разговарати са суграђанима млађег животног доба о свим темама које су њима интересантне и увек ми значи да чујем шта је у фокусу њихове пажње, на шта имају замерке, шта можемо побољшати, тако да се радујем оваквим сусретима. Дакле, нема табу тема, могу да поставе сва питања која желе, комуникација је потпуно отворена. Овај облик сарадње дефинисали смо и у самој апликацији за Омладинску престоницу Европе, али то чинимо, не због титуле, него због младих људи и бенефита које имамо од заједничког приступа решавању важних питања – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Према речима представнице Удружења "Чепом до осмеха" Вање Петковић, пројекат има за циљ да се што више младих упозна са функционисањем градских управа, са њиховим надлежностима и да им се омогући да разговарају са градоначелником о темама које их занимају. Учесници пројекта до сада су посетили Градску управу за културу, ГУ за инспекцијске послове, ГУ за имовинско-правне послове, ГУ за инвестиције и грађевинско земљиште и ГУ за заштиту животне средине.

- План је да ове године посетимо још десет градских управа. Задовољни смо досадашњим пријемом, ми смо сви на истој страни и циљ нам је да, кроз разговор, дођемо до што бољих решења – истакла је Вања Петковић.

Игор Стојиловић из Центра за омладински рад оценио је да пројекат нуди одличан механизам да млади директно комуницирају са градоначелником.

- Млади зависе од градских одлука и важно је да имају приступ доносиоцима истих. Неке од тема о којима желимо да разговарамо су активно ушеће младих у друштвеним процесима, незапосленост, безбедност, конкурси за омладинске организације, а циљ нам је да сви заједно допринесемо бољој политици за младе – закључио је Стојиловић.

Нови Сад, 28. фебруар 2019. године