Čitaj mi

UČESNICI PROJEKTA "GRADONAČELNIK OTVARA VRATA-UKLJUČIMO SE" U GRADSKOJ KUĆI

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je učesnike projekta OPENS-a "Gradonačelnik otvara vrata-Uklјučimo se" koji implementira Udruženje "Čepom do osmeha". Cilј projekta je upoznavanje mladih grada Novog Sada sa radom gradskih uprava i gradonačelnika i njihovo uklјučivanje u taj proces.

- Danas ću razgovarati sa sugrađanima mlađeg životnog doba o svim temama koje su njima interesantne i uvek mi znači da čujem šta je u fokusu njihove pažnje, na šta imaju zamerke, šta možemo pobolјšati, tako da se radujem ovakvim susretima. Dakle, nema tabu tema, mogu da postave sva pitanja koja žele, komunikacija je potpuno otvorena. Ovaj oblik saradnje definisali smo i u samoj aplikaciji za Omladinsku prestonicu Evrope, ali to činimo, ne zbog titule, nego zbog mladih lјudi i benefita koje imamo od zajedničkog pristupa rešavanju važnih pitanja – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prema rečima predstavnice Udruženja "Čepom do osmeha" Vanje Petković, projekat ima za cilј da se što više mladih upozna sa funkcionisanjem gradskih uprava, sa njihovim nadležnostima i da im se omogući da razgovaraju sa gradonačelnikom o temama koje ih zanimaju. Učesnici projekta do sada su posetili Gradsku upravu za kulturu, GU za inspekcijske poslove, GU za imovinsko-pravne poslove, GU za investicije i građevinsko zemlјište i GU za zaštitu životne sredine.

- Plan je da ove godine posetimo još deset gradskih uprava. Zadovolјni smo dosadašnjim prijemom, mi smo svi na istoj strani i cilј nam je da, kroz razgovor, dođemo do što bolјih rešenja – istakla je Vanja Petković.

Igor Stojilović iz Centra za omladinski rad ocenio je da projekat nudi odličan mehanizam da mladi direktno komuniciraju sa gradonačelnikom.

- Mladi zavise od gradskih odluka i važno je da imaju pristup donosiocima istih. Neke od tema o kojima želimo da razgovaramo su aktivno ušeće mladih u društvenim procesima, nezaposlenost, bezbednost, konkursi za omladinske organizacije, a cilј nam je da svi zajedno doprinesemo bolјoj politici za mlade – zaklјučio je Stojilović.

Novi Sad, 28. februar 2019. godine