Читај ми

СУСРЕТ СА МЛАДИМА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Субота, 21. децембар 2019. године
15.30 часова
Свечана сала Технолошког факултета
Булевар цара Лазара бр. 1

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, министар омладине и спорта Вања Удовичић и министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић поздравиће учеснике пројекта ''Сусрети младих Републике Србије и Републике Српске'' који реализује удружење Омладина ЈАЗАС Нови Сад.

''Сусрети младих'' се одржавају од 20. до 24. децембра у Србији, а око 100 младих ће боравити у Новом Саду. Пројекат је предузет с циљем да млади добију прилику за интерактивно учење, креативни рад и умрежавање кроз разноврсне едукативне и спортско-забавне садржаје, а треба да допринесе развоју осећаја заједништва. Млади ће учити како да се активно укључе у друштвене процесе и да стекну знања и вештине које ће им у будућности помоћи да раде на побољшању сопственог положаја, али и развоја заједница из којих долазе.

Неке од тема којима ће се бавити у Новом Саду су заједнички пројекти цивилног друштва у региону, дигитални свет као место повезивања младих, мобилност кроз омладинске програме, креативно прикупљање средства и јавни простори-простори за младе.

Нови Сад, 20. децембар 2019. године