Čitaj mi

SUSRET SA MLADIMA REPUBLIKE SRPSKE I REPUBLIKE SRBIJE

Subota, 21. decembar 2019. godine
15.30 časova
Svečana sala Tehnološkog fakulteta
Bulevar cara Lazara br. 1

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović pozdraviće učesnike projekta ''Susreti mladih Republike Srbije i Republike Srpske'' koji realizuje udruženje Omladina JAZAS Novi Sad.

''Susreti mladih'' se održavaju od 20. do 24. decembra u Srbiji, a oko 100 mladih će boraviti u Novom Sadu. Projekat je preduzet s cilјem da mladi dobiju priliku za interaktivno učenje, kreativni rad i umrežavanje kroz raznovrsne edukativne i sportsko-zabavne sadržaje, a treba da doprinese razvoju osećaja zajedništva. Mladi će učiti kako da se aktivno uklјuče u društvene procese i da steknu znanja i veštine koje će im u budućnosti pomoći da rade na pobolјšanju sopstvenog položaja, ali i razvoja zajednica iz kojih dolaze.

Neke od tema kojima će se baviti u Novom Sadu su zajednički projekti civilnog društva u regionu, digitalni svet kao mesto povezivanja mladih, mobilnost kroz omladinske programe, kreativno prikuplјanje sredstva i javni prostori-prostori za mlade.

Novi Sad, 20. decembar 2019. godine