Читај ми

САЈАМ ЗАПОШЉАВAЊА НА СПЕНСУ

Градоначелник  Новог Сада Милош Вучевић обишао је 20. Сајам запошљавања који се одржава у Западном холу ЈП Спортски и пословни центар "Војводина", у периоду од 10 до 15 часова, у организацији Националне службе за запошљавање и Града Новог Сада. Учешће је потврдило 68 послодаваца који су пријавили више од 1700 слободних радних места у електротехничкој, економској, комерцијалној, трговачкој, угоститељској, машинској, технолошкој, графичкој и текстилној струци.

- Задовољан сам што су на Сајму присутне и велике компаније, као што су Делфи, Лир, Универекспорт, али и мале предузетничке, породичне фирме, што значи да се и оне шире. То је доказ да наша привреда иде, не великим али сигурним, корацима напред. Град је прошле године имао највеће издвајање из буџета за подстицање запошљавања, кроз мере као што су самозапошљавање, старт-ап програми, прва шанса, и за те намене издвојили смо преко 120 милиона динара. Задовољан сам како је Управа за привреду реализовала програме, и доказали смо се као прави партнери привредницима – рекао је градоначелник Милош Вучевић. Он је такође истакао да компанија Делфи у овом тренутку има 900 запослених, да компанија Лир има 300, а да ће за који дан примити 200 нових радника.

- Као што сам и најављивао, у наредних годину дана имаћемо готово 5000 нових радних места у Новом Саду – изјавио је градоначелник Вучевић.

Директорка Националне службе за запошљавање – филијала Нови Сад Татјана Видовић нагласила је да је сарадња са Градом Новим Садом, на челу са градоначелником, у борби за отварање нових радних места веома добра.

- Жеља нам је да у будућности људи долазе на Сајам да би променили запослење, а да нам се само млади обраћају због првог посла – казала је Видовићева.

Према њеним речима у Новом Саду има 23805 незапослених што је за 14 посто мање него у истом периоду прошле године. Побољшању ситуације, како је оценила, допринеле су мере спроведене у 2015. години.

- Током 2015. године 9612 незапослених је посетило Сајам, а статистика каже да свако четврто лице које посети Сајам запошљавања у наредних шест месеци нађе посао – закључила је Татјана Видовић.

Нови Сад, 23. јун 2016. године