Čitaj mi

SAJAM ZAPOŠLJAVANJA NA SPENSU

Gradonačelnik  Novog Sada Miloš Vučević obišao je 20. Sajam zapošlјavanja koji se održava u Zapadnom holu JP Sportski i poslovni centar "Vojvodina", u periodu od 10 do 15 časova, u organizaciji Nacionalne službe za zapošlјavanje i Grada Novog Sada. Učešće je potvrdilo 68 poslodavaca koji su prijavili više od 1700 slobodnih radnih mesta u elektrotehničkoj, ekonomskoj, komercijalnoj, trgovačkoj, ugostitelјskoj, mašinskoj, tehnološkoj, grafičkoj i tekstilnoj struci.

- Zadovolјan sam što su na Sajmu prisutne i velike kompanije, kao što su Delfi, Lir, Univereksport, ali i male preduzetničke, porodične firme, što znači da se i one šire. To je dokaz da naša privreda ide, ne velikim ali sigurnim, koracima napred. Grad je prošle godine imao najveće izdvajanje iz budžeta za podsticanje zapošlјavanja, kroz mere kao što su samozapošlјavanje, start-ap programi, prva šansa, i za te namene izdvojili smo preko 120 miliona dinara. Zadovolјan sam kako je Uprava za privredu realizovala programe, i dokazali smo se kao pravi partneri privrednicima – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević. On je takođe istakao da kompanija Delfi u ovom trenutku ima 900 zaposlenih, da kompanija Lir ima 300, a da će za koji dan primiti 200 novih radnika.

- Kao što sam i najavlјivao, u narednih godinu dana imaćemo gotovo 5000 novih radnih mesta u Novom Sadu – izjavio je gradonačelnik Vučević.

Direktorka Nacionalne službe za zapošlјavanje – filijala Novi Sad Tatjana Vidović naglasila je da je saradnja sa Gradom Novim Sadom, na čelu sa gradonačelnikom, u borbi za otvaranje novih radnih mesta veoma dobra.

- Želјa nam je da u budućnosti lјudi dolaze na Sajam da bi promenili zaposlenje, a da nam se samo mladi obraćaju zbog prvog posla – kazala je Vidovićeva.

Prema njenim rečima u Novom Sadu ima 23805 nezaposlenih što je za 14 posto manje nego u istom periodu prošle godine. Pobolјšanju situacije, kako je ocenila, doprinele su mere sprovedene u 2015. godini.

- Tokom 2015. godine 9612 nezaposlenih je posetilo Sajam, a statistika kaže da svako četvrto lice koje poseti Sajam zapošlјavanja u narednih šest meseci nađe posao – zaklјučila je Tatjana Vidović.

Novi Sad, 23. jun 2016. godine