Читај ми

РЕНОВИРАНО ИГРАЛИШТЕ У ВРТИЋУ ''МАСЛАЧАК'' У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА ''ВЕЛИКО СРЦЕ''

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетиo je вртић ''Маслачак'' у којем је у оквиру пројекта ''Велико срце'' реновирано игралиште и обезбеђен нови мобилијар. Пројекат ''Велико срце'', покренут од стране ''Eurobank'' и фондације ''Ана и Владе Дивац'', постоји већ 6 година, а од 2010. помогао је реконструкцију 36 вртића и основних школа на радост више од 15 хиљада деце.

- Вртић ''Маслачак'' је пре 25 година проглашен првим еколошким вртићем и Србији. Васпитно-образовни програм се одвија и на српском и на мађарском језику, а похађају га и малишани којима је потребна посебна пажња. Драго ми је што је сарадња Града и предшколске установе са ''Eurobank'' и фондацијом ''Ана и Владе Дивац'' овога пута усмерена баш на овај објекат, јер је то право место за пројекат ''Велико срце''. Верујем да ће реновирање игралишта и нови мобилијар допринети да сва деца која овде долазе квалитетно проводе своје слободно време и да уживају у детињству – истакао је градоначелник Милош Вучевић. Менаџер корпоративних комуникација ''Eurobank'' Жељка Ћирић-Јаковљевић изразила је задовољство што је деци „Маслачка“ даровано ново игралиште и што је пружена подршка квалитетном васпитању деце.

- Ово је и велико признање клијентима ''Eurobank'' који су омогућили да “Велико срце“ у најкраћем року стигне у оне вртиће којима је потребна помоћ. Већ шест година истрајавамо на том путу и поносни смо што овај пројекат носи епитет једног од најдугорочнијих у сегменту друштвено одговорног пословања код нас - рекла је Жељка Ћирић-Јаковљевић.

Догађају је такође присуствовала директорка фондације ''Ана и Владе Дивац'' Ана Коешал и том приликом нагласила је да је Фондација покретач бројних хуманитарних пројеката.

- Пројекат ''Велико срце'' заиста има значајно место. Поносни смо због његовог континуитета и разноликости, али изнад свега због радости коју је донео многој деци у градовима широм Србије – казала је директорка фондације ''Ана и Владе Дивац''.

Како је речено током посете вртићу ''Маслачак'', MasterCard картица - Велико срце је стандардна кредитна картица, али је њена крајња намена усмерена ка побољшању услова за безбрижније одрастање деце у Србији. Грађани који се одлуче за ту картицу немају никакве додатне трошкове, а њеном употребом доприносе важном хуманом циљу - реконструкцији школа и игралишта и увођењу библиотека у предшколске и школске установе широм Србије.

Нови Сад, 22. јун 2016. године