Čitaj mi

RENOVIRANO IGRALIŠTE U VRTIĆU ''MASLAČAK'' U OKVIRU PROJEKTA ''VELIKO SRCE''

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je vrtić ''Maslačak'' u kojem je u okviru projekta ''Veliko srce'' renovirano igralište i obezbeđen novi mobilijar. Projekat ''Veliko srce'', pokrenut od strane ''Eurobank'' i fondacije ''Ana i Vlade Divac'', postoji već 6 godina, a od 2010. pomogao je rekonstrukciju 36 vrtića i osnovnih škola na radost više od 15 hiljada dece.

- Vrtić ''Maslačak'' je pre 25 godina proglašen prvim ekološkim vrtićem i Srbiji. Vaspitno-obrazovni program se odvija i na srpskom i na mađarskom jeziku, a pohađaju ga i mališani kojima je potrebna posebna pažnja. Drago mi je što je saradnja Grada i predškolske ustanove sa ''Eurobank'' i fondacijom ''Ana i Vlade Divac'' ovoga puta usmerena baš na ovaj objekat, jer je to pravo mesto za projekat ''Veliko srce''. Verujem da će renoviranje igrališta i novi mobilijar doprineti da sva deca koja ovde dolaze kvalitetno provode svoje slobodno vreme i da uživaju u detinjstvu – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević. Menadžer korporativnih komunikacija ''Eurobank'' Željka Ćirić-Jakovljević izrazila je zadovoljstvo što je deci „Maslačka“ darovano novo igralište i što je pružena podrška kvalitetnom vaspitanju dece.

- Ovo je i veliko priznanje klijentima ''Eurobank'' koji su omogućili da “Veliko srce“ u najkraćem roku stigne u one vrtiće kojima je potrebna pomoć. Već šest godina istrajavamo na tom putu i ponosni smo što ovaj projekat nosi epitet jednog od najdugoročnijih u segmentu društveno odgovornog poslovanja kod nas - rekla je Željka Ćirić-Jakovljević.

Događaju je takođe prisustvovala direktorka fondacije ''Ana i Vlade Divac'' Ana Koešal i tom prilikom naglasila je da je Fondacija pokretač brojnih humanitarnih projekata.

- Projekat ''Veliko srce'' zaista ima značajno mesto. Ponosni smo zbog njegovog kontinuiteta i raznolikosti, ali iznad svega zbog radosti koju je doneo mnogoj deci u gradovima širom Srbije – kazala je direktorka fondacije ''Ana i Vlade Divac''.

Kako je rečeno tokom posete vrtiću ''Maslačak'', MasterCard kartica - Veliko srce je standardna kreditna kartica, ali je njena krajnja namena usmerena ka poboljšanju uslova za bezbrižnije odrastanje dece u Srbiji. Građani koji se odluče za tu karticu nemaju nikakve dodatne troškove, a njenom upotrebom doprinose važnom humanom cilju - rekonstrukciji škola i igrališta i uvođenju biblioteka u predškolske i školske ustanove širom Srbije.

Novi Sad, 22. jun 2016. godine