Читај ми

ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ЈП „ПОШТА СРБИЈЕ“ И ГРАДА НОВОГ САДА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор Јавног предузећа „Пошта Србије” Милан Кркобабић потписали су у Градској кући Протокол о сарадњи између тог предузећа и Града Новог Сада.  Тај Протокол омогућиће унапређење концепта електронске јавне управе кроз даљи развој информационо-комуникационих технологија, што ће допринети да Град Нови Сад ефикасније функционише у административној сфери, али и ширењу мреже пошта на територији Новог Сада.

- Ово је оквирни споразум из којег треба да произађу конкретне радње у реализацији сарадње Града и „Поште Србије“, а управо уважавајући квалитет и значај тог јавног предузећа, као и чињеницу да је Нови Сад други град по величини у земљи, седиште покрајинске администарције са развијеном привредом и снажним универзитетом. Ми тежимо томе да имамо што боље односе са ЈП „Пошта Србије“, јер оно евидентно прати све технолошке новине и отвара нова поглавља у пословању у складу са модерним тековинама. Радује ме што ће „Пошта Србије“ понудити нове услуге грађанима Новог Сада, а као најзначајније стратешко питање намеће се отварање нових објеката поште на територији града. У питању су, пре свега, пошта у новом Културном центру у Футогу, као и пошта на територији МЗ „Сајлово“ где постоји потреба за таквом врстом услуга - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Протоколом потписаним у Градској кући, који ће допринети још бољим пословним резултатима, утврђују се полазни принципи за ширење мреже пошта на територији Новог Сада, пружање писмоносних, поштанско-логистичких, експрес, поштанско-финансијских, ИТ и услуга електронских комуникација, као и услуга хибридне поште, заједничке експлоатације оптичких и телекомуникационих капацитета Пошта НЕТ система и Града Новог Сада, размене података адресног система и поштанско-адресног кода, експлоатације капацитета поштанско-логистичких услуга у новом Регионалном поштанско-логистичком центру „Нови Сад” и међусобног коришћења ИТ капацитета Града Новог Сада и Поште Србије.

- Пошта Србије је прошле године сличан протокол потписала са Градом Београдом, а ове године проширује сарадњу са другим градом по величини у Србији – Новим Садом. То ће Новосађанима омогућити квалитетније услуге, уз максимално смањење трошкова и времена. Постоји још један битан сегмент наше сарадње, а то су јавна предузећа. Нови Сад има много јавних предузећа, а и ЈП „Пошта Србије“ је једно од најуспешнијих у Србији и може да послужи као пример и модел како могу да функционишу локална јавна предузећа. Драго ми је да градоначелник Вучевић показује спремност и има енергију да мења ствари на боље, прихватајући и верификујући све што оно је добро чиме се утиче на све грађане, у смислу помака и напретка. Ми ћемо помоћи у развоју електронске управе у граду, као и у развоју информационих система јавних предузећа, а поред тога пружаћемо и неке нове, врло корисне услуге за грађане. Поред отварања нових објеката поште тамо где становници Новог Сада буду захтевали, ми ћемо им у сарадњи са Градском библиотеком омогућити да добијају књиге путем доставе поштара на жељену адресу. Поред тога, отворићемо и интернет-кутке у граду, а покушаћемо да информатички описменимо наше старије суграђане како би били у могућности да користе савремене начине комуникације – рекао је Милан Кркобабић.

Нови Сад, 1. март 2016. године