Читај ми

ПОЧЕО САЈАМ СПОРТА У НОВОМ САДУ

Овогодишњи Сајам спорта који се одржава у оквиру манифестације ''ЛОРИСТ'', а под покровитељством Града Новог Сада, отворио је члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин. Градско веће и Градска управа за спорт и омладину у програме на Сајму су укључили све заинтересоване за спортске активности. Путем Савеза за школски спорт анимиране су школе и на тај начин настављен је програм ''Спорт у школе''. Наредних дана биће промовисани спортски клубови, параолимпијци, различите рекреативне активности, као и активности за особе са инвалидитетом и за најстарије суграђане.

- Ово је место на коме можемо видети не само неке од наших шампиона, већ и како се развијао спорт, чиме треба да се поносимо. Представиће нам се бројни клубови, међу којима су и они најпознатији и најтрофејнији, али и они клубови у којима се уче први кораци. Важно је да млади науче да исконске вредности које спорт носи са собом, постану део њиховог живота и одрастања. Велика улога ове сајамске манифестације је да промовише оно што и новосадска градска власт у свом програму потенцира - да спорт постане доступан свој деци, да вратимо школски спорт, да сва деца имају прилику да уче да кроз бављење спортом живе здраво, и да је он много више од надметања на терену и борбе за медаље. Зато је овај сајам прилика да све то промовишемо, али и да видимо неке наше шампионе, који су нам доносили толико радости - рекао је Огњен Цвјетићанин.

Дешавања на Сајму занимљивијим чине полигони спретности, турнири у малом фудбалу и баскету ''три на три'', бокс мечеви у професионалном рингу, као и показни у борилачким вештинама. Између осталог, међународни меморијални турнир у рвању грчко – римским стилом ''Јован Богић – Пуфика'', уз подршку Градске управе за спорт и омладину, на Сајму спорта организује Рвачки клуб ''Нови Сад''.

У халама и на отвореном делу Сајмишта, од 5. до 7. октобра представиће се више од 100 клубова са територије Новог Сада, спортска удружења и друштва, савези, образовне институције у области спорта, ресорне градске, покрајинске и републичке институције и спортски центри. Биће понуђена спортска опрема и реквизити, а садржај ће употпунити и едукативни програми намењени деци, рекреативцима и професионалним спортистима. Интернационално хуманитарно такмичење ''BarStrong'' биће одржано 6. октобра, као и такмичење у обарању руку.

Нови Сад, 5. октобар 2017. године