Čitaj mi

POČEO SAJAM SPORTA U NOVOM SADU

Ovogodišnji Sajam sporta koji se održava u okviru manifestacije ''LORIST'', a pod pokrovitelјstvom Grada Novog Sada, otvorio je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin. Gradsko veće i Gradska uprava za sport i omladinu u programe na Sajmu su uklјučili sve zainteresovane za sportske aktivnosti. Putem Saveza za školski sport animirane su škole i na taj način nastavlјen je program ''Sport u škole''. Narednih dana biće promovisani sportski klubovi, paraolimpijci, različite rekreativne aktivnosti, kao i aktivnosti za osobe sa invaliditetom i za najstarije sugrađane.

- Ovo je mesto na kome možemo videti ne samo neke od naših šampiona, već i kako se razvijao sport, čime treba da se ponosimo. Predstaviće nam se brojni klubovi, među kojima su i oni najpoznatiji i najtrofejniji, ali i oni klubovi u kojima se uče prvi koraci. Važno je da mladi nauče da iskonske vrednosti koje sport nosi sa sobom, postanu deo njihovog života i odrastanja. Velika uloga ove sajamske manifestacije je da promoviše ono što i novosadska gradska vlast u svom programu potencira - da sport postane dostupan svoj deci, da vratimo školski sport, da sva deca imaju priliku da uče da kroz bavlјenje sportom žive zdravo, i da je on mnogo više od nadmetanja na terenu i borbe za medalјe. Zato je ovaj sajam prilika da sve to promovišemo, ali i da vidimo neke naše šampione, koji su nam donosili toliko radosti - rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Dešavanja na Sajmu zanimlјivijim čine poligoni spretnosti, turniri u malom fudbalu i basketu ''tri na tri'', boks mečevi u profesionalnom ringu, kao i pokazni u borilačkim veštinama. Između ostalog, međunarodni memorijalni turnir u rvanju grčko – rimskim stilom ''Jovan Bogić – Pufika'', uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu, na Sajmu sporta organizuje Rvački klub ''Novi Sad''.

U halama i na otvorenom delu Sajmišta, od 5. do 7. oktobra predstaviće se više od 100 klubova sa teritorije Novog Sada, sportska udruženja i društva, savezi, obrazovne institucije u oblasti sporta, resorne gradske, pokrajinske i republičke institucije i sportski centri. Biće ponuđena sportska oprema i rekviziti, a sadržaj će upotpuniti i edukativni programi namenjeni deci, rekreativcima i profesionalnim sportistima. Internacionalno humanitarno takmičenje ''BarStrong'' biće održano 6. oktobra, kao i takmičenje u obaranju ruku.

Novi Sad, 5. oktobar 2017. godine