Читај ми

ОТВОРЕН НОВИ ПОГОН У ФАБРИЦИ ТРАКТОРА БЕЛАРУС-АГРОПАНОНКА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је заједно са вице-премијером Републике Белорусије Пјотром Прокоповичем и државно-привредном делегацијом Републике Белорусије обишао фабрику Беларус-Агропанонка. Том приликом они су присуствовали свечаном отварању монтажне производње трактора мале снаге, што представља још један вид развоја белоруско-српске економске сарадње.

- Фабрика трактора Беларус-Агропанонка представља одличан инвестициони потез и својеврсну симбиозу интереса две земље. Радује ме чињеница да је заједнички рад показао резултате који се јасно виде, а они јесу резултат заједничких улагања, прецизне стратегије и жеље за успехом. Више него успешна сарадња компанија из Србије и Белорусије, као и успех и добит коју фабрика остварује, недвосмислено показују да су темељи те сарадње постављени на снажним и постојаним партнерским односима који се негују годинама. За Град је најважније да се људи у Новом Саду запошљавају, да привредници успешно раде јер плаћајући порезе они свакако утичу на буџет нашег Града. Веома нас радује што се пре годину дана белоруски град Гомељ збратимио са Новим Садом. Тиме смо почели да пишемо још једну страницу наше заједничке историје. Такође, у Новом Саду је пре годину дана отворен и почасни конзулат Републике Белорусије који много значи за дипломатске односе две земље –рекао је градоначелник Вучевић, и изразио задовољство што је висока делегација на челу са вице-премијером Белорусије данас посетила Нови Сад.

Вице-премијер Републике Белорусије Пјорт Прокопович пожелео је успех предузећу „Беларус Агропанонка“ и Новосађанима и изразио наду да ће то предузеће постићи значајне успехе у производњи трактора за тржиште Србије, Балканску регију као и за тржиште Европске уније.

 

Нови Сад, 12. јун 2014. године