Čitaj mi

OTVOREN NOVI POGON U FABRICI TRAKTORA BELARUS-AGROPANONKA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je zajedno sa vice-premijerom Republike Belorusije Pjotrom Prokopovičem i državno-privrednom delegacijom Republike Belorusije obišao fabriku Belarus-Agropanonka. Tom prilikom oni su prisustvovali svečanom otvaranju montažne proizvodnje traktora male snage, što predstavlja još jedan vid razvoja belorusko-srpske ekonomske saradnje.

- Fabrika traktora Belarus-Agropanonka predstavlja odličan investicioni potez i svojevrsnu simbiozu interesa dve zemlje. Raduje me činjenica da je zajednički rad pokazao rezultate koji se jasno vide, a oni jesu rezultat zajedničkih ulaganja, precizne strategije i želje za uspehom. Više nego uspešna saradnja kompanija iz Srbije i Belorusije, kao i uspeh i dobit koju fabrika ostvaruje, nedvosmisleno pokazuju da su temelji te saradnje postavljeni na snažnim i postojanim partnerskim odnosima koji se neguju godinama. Za Grad je najvažnije da se ljudi u Novom Sadu zapošljavaju, da privrednici uspešno rade jer plaćajući poreze oni svakako utiču na budžet našeg Grada. Veoma nas raduje što se pre godinu dana beloruski grad Gomelj zbratimio sa Novim Sadom. Time smo počeli da pišemo još jednu stranicu naše zajedničke istorije. Takođe, u Novom Sadu je pre godinu dana otvoren i počasni konzulat Republike Belorusije koji mnogo znači za diplomatske odnose dve zemlje –rekao je gradonačelnik Vučević, i izrazio zadovoljstvo što je visoka delegacija na čelu sa vice-premijerom Belorusije danas posetila Novi Sad.

Vice-premijer Republike Belorusije Pjort Prokopovič poželeo je uspeh preduzeću „Belarus Agropanonka“ i Novosađanima i izrazio nadu da će to preduzeće postići značajne uspehe u proizvodnji traktora za tržište Srbije, Balkansku regiju kao i za tržište Evropske unije.

 

Novi Sad, 12. jun 2014. godine