Читај ми

ОТВОРЕН НОВ ОБЈЕКАТ ПОШТЕ У НАСЕЉУ САЈЛОВО

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор ЈП ''Пошта Србије'' Милан Кркобабић присуствовали су отварању новог објекта поште у насељу Сајлово. Реч је о тринаестој пословници која се отвара на захтев локалне самоуправе, а у оквиру акције ''52 поште за 52 недеље'' коју реализује ЈП ''Пошта Србије''.

- Желим да се захвалим ЈП ''Пошта Србије'' и директору Кркобабићу што су, након само три недеље од потписивања Протокола о сарадњи са Градом Новим Садом, реализовали први део договора, и што су прихватили наш предлог да прва нова пословница поште буде баш у насељу Сајлово. Скупштина Града је изгласала да постоји нова месна заједница на територији града, а то је МЗ Сајлово. На овој територији смо итекако радили на комуналној инфраструктури, јавној расвети, а чека нас још много посла. Ово је велика инвестиција, не у погледу новца, већ по томе што је данас Сајлово добило пословницу једне од најважнијих државних компанија, која представља симбол државе, и то је знак да је држава овде присутна. Сајлову такође требају школа, амбуланта, фудбалски клуб, црква и нека ова пошта буде први корак ка једном уређеном насељу. Данас овде живи преко 6000 људи и заслужују да буду третирани као и сви други грађани Новог Сада – рекао је градоначелник Милош Вучевић и нагласио да креће нова сезона грађевинских радова, па ће веома брзо бити настављено уређење улица.

Пословање поште 21141 у Сајлову биће аутоматизовано јер је умрежена у јединствен информатичко-комуникациони систем ПостТИС који су самостално развили и имплементирали технолози и информатичари тог предузећа. Пошта ће радити радним данима од 8.00 до 16.00 часова, а суботом од 8.00 до 14.00 сати. На два шалтера доступне су све поштанске услуге и услуге платног промета, а мештани могу рачунати и на ефикаснију доставу, јер ће добити поштара за тај реон.

- Желимо људима да омогућимо да имају основне ствари које су им потребне, и да не морају да иду у центар да би обавили своје послове. У нашој акцији смо успели да сваке недеље у држави Србији буде отворена по једна пошта, а нисмо потрошили много новца, већ само труд и рад, то јест оно чега имамо на претек. Ово је добар пример како све можемо када хоћемо. Није само центар града Нови Сад, и ако створимо услове за нормалан живот у приградским насељима, онда можемо да кажемо да смо стварно нешто корисно урадили – истакао је Милан Кркобабић и захвалио се градоначелнику Новог Сада на доброј сарадњи у решавању важних питања за грађане.

У пошти у Сајлову постоји и интернет кутак где ће корисници моћи бесплатно да упознају предности савремене технологије и комуникације, а службеници ће им бити на распологању, посебно старијим суграђанима, за неопходну подршку.

Нови Сад, 25. март 2016. године