Čitaj mi

ОТВОРЕН НОВ ОБЈЕКАТ ПОШТЕ У НАСЕЉУ САЈЛОВО

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor JP ''Pošta Srbije'' Milan Krkobabić prisustvovali su otvaranju novog objekta pošte u naselju Sajlovo. Reč je o trinaestoj poslovnici koja se otvara na zahtev lokalne samouprave, a u okviru akcije ''52 pošte za 52 nedelje'' koju realizuje JP ''Pošta Srbije''.

- Želim da se zahvalim JP ''Pošta Srbije'' i direktoru Krkobabiću što su, nakon samo tri nedelje od potpisivanja Protokola o saradnji sa Gradom Novim Sadom, realizovali prvi deo dogovora, i što su prihvatili naš predlog da prva nova poslovnica pošte bude baš u naselju Sajlovo. Skupština Grada je izglasala da postoji nova mesna zajednica na teritoriji grada, a to je MZ Sajlovo. Na ovoj teritoriji smo itekako radili na komunalnoj infrastrukturi, javnoj rasveti, a čeka nas još mnogo posla. Ovo je velika investicija, ne u pogledu novca, već po tome što je danas Sajlovo dobilo poslovnicu jedne od najvažnijih državnih kompanija, koja predstavlja simbol države, i to je znak da je država ovde prisutna. Sajlovu takođe trebaju škola, ambulanta, fudbalski klub, crkva i neka ova pošta bude prvi korak ka jednom uređenom naselju. Danas ovde živi preko 6000 ljudi i zaslužuju da budu tretirani kao i svi drugi građani Novog Sada – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i naglasio da kreće nova sezona građevinskih radova, pa će veoma brzo biti nastavljeno uređenje ulica.

Poslovanje pošte 21141 u Sajlovu biće automatizovano jer je umrežena u jedinstven informatičko-komunikacioni sistem PostTIS koji su samostalno razvili i implementirali tehnolozi i informatičari tog preduzeća. Pošta će raditi radnim danima od 8.00 do 16.00 časova, a subotom od 8.00 do 14.00 sati. Na dva šaltera dostupne su sve poštanske usluge i usluge platnog prometa, a meštani mogu računati i na efikasniju dostavu, jer će dobiti poštara za taj reon.

- Želimo ljudima da omogućimo da imaju osnovne stvari koje su im potrebne, i da ne moraju da idu u centar da bi obavili svoje poslove. U našoj akciji smo uspeli da svake nedelje u državi Srbiji bude otvorena po jedna pošta, a nismo potrošili mnogo novca, već samo trud i rad, to jest ono čega imamo na pretek. Ovo je dobar primer kako sve možemo kada hoćemo. Nije samo centar grada Novi Sad, i ako stvorimo uslove za normalan život u prigradskim naseljima, onda možemo da kažemo da smo stvarno nešto korisno uradili – istakao je Milan Krkobabić i zahvalio se gradonačelniku Novog Sada na dobroj saradnji u rešavanju važnih pitanja za građane.

U pošti u Sajlovu postoji i internet kutak gde će korisnici moći besplatno da upoznaju prednosti savremene tehnologije i komunikacije, a službenici će im biti na raspologanju, posebno starijim sugrađanima, za neophodnu podršku.

Novi Sad, 25. mart 2016. godine