Читај ми

ОТВОРЕН МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР У ОДБОЈЦИ „МЕМОРИЈАЛ ЖАРКА ПЕТРОВИЋА“

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин отворио је 8. Интернационални турнир у одбојци „Меморијал Жарка Петровића“. На турниру, који се се одржава од 4. до 6. октобра у Малој сали СПЦ "Војводина", учествују екипе „Војводина НС семе“ из Новог Сада, „Фоиникас“ из Грчке, „Добруђа“ из Бугарске и „Гентофте“ из Данске.

- Tрадиционални турнир који се одржава у нашем граду подсећа нас из године у годину на једног великана нашег спорта и на све оно што је оставио иза себе својим делима и енергијом. Ово је сјајна прилика, не само да чувамо сећање на Жарка Петровића који је оставио дубок траг у свету одбојке, већ и за учвршћивање пријатељства међу спортским екипама које долазе  из других земаља. Недавно смо имали прилику да славимо успех српских одбојкашица и освајање златне медаље на Европском првенству, а Нови Сад је надалеко чувен као град одбојке по бројним признањима и трофејима које су до сада екипе из Новог Сада у њега донеле. Због тога се надамо да ће те чињенице, као и одржавање овог, а и сличних турнира, допринети популаризацији одбојке и да ће се млади угледати на наше спортске великане и окренути се више ка спорту. Турнир се може посматрати и као својеврсна генерална проба пред сезону, а евидентно је да све поклонике овог спорта у нашем граду очекују квалитет и неизвесне борбе за звање најбољег на овом престижном такмичењу. Желим свим учесницима меморијалног турнира “Жарко Петровић” да се лепо проведу у Новом Саду, посебно гостима из Бугарске, Грчке и Данске, свима желим спортску срећу и учвршћивање већ изграђених пријатељских односа - рекао је Огњен Цвјетићанин.

Организатори и домаћини из ОК „Војводина НС семе“ су истакли да осму годину узастопно тај одбојкашки клуб слави сећање на свог великана, једног од најбољих одбојкаша свих времена Жарка Петровића.

- У питању је један од најјачих турнира у овом периоду у регији, квалитет је на високом нивоу и зато позивамо публику да дође и подржи нас, јер је у питању квалитетно такмичење које заслужује сву пажњу јавности, а улаз на исти је бесплатан - рекао је директор ОК "Војводина НС семе" Никола Салатић.

Нови Сад, 4. октобар 2017. године