Čitaj mi

OTVOREN MEĐUNARODNI TURNIR U ODBOJCI „MEMORIJAL ŽARKA PETROVIĆA“

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin otvorio je 8. Internacionalni turnir u odbojci „Memorijal Žarka Petrovića“. Na turniru, koji se se održava od 4. do 6. oktobra u Maloj sali SPC "Vojvodina", učestvuju ekipe „Vojvodina NS seme“ iz Novog Sada, „Foinikas“ iz Grčke, „Dobruđa“ iz Bugarske i „Gentofte“ iz Danske.

- Tradicionalni turnir koji se održava u našem gradu podseća nas iz godine u godinu na jednog velikana našeg sporta i na sve ono što je ostavio iza sebe svojim delima i energijom. Ovo je sjajna prilika, ne samo da čuvamo sećanje na Žarka Petrovića koji je ostavio dubok trag u svetu odbojke, već i za učvršćivanje prijateljstva među sportskim ekipama koje dolaze iz drugih zemalja. Nedavno smo imali priliku da slavimo uspeh srpskih odbojkašica i osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, a Novi Sad je nadaleko čuven kao grad odbojke po brojnim priznanjima i trofejima koje su do sada ekipe iz Novog Sada u njega donele. Zbog toga se nadamo da će te činjenice, kao i održavanje ovog, a i sličnih turnira, doprineti popularizaciji odbojke i da će se mladi ugledati na naše sportske velikane i okrenuti se više ka sportu. Turnir se može posmatrati i kao svojevrsna generalna proba pred sezonu, a evidentno je da sve poklonike ovog sporta u našem gradu očekuju kvalitet i neizvesne borbe za zvanje najboljeg na ovom prestižnom takmičenju. Želim svim učesnicima memorijalnog turnira “Žarko Petrović” da se lepo provedu u Novom Sadu, posebno gostima iz Bugarske, Grčke i Danske, svima želim sportsku sreću i učvršćivanje već izgrađenih prijateljskih odnosa - rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Organizatori i domaćini iz OK „Vojvodina NS seme“ su istakli da osmu godinu uzastopno taj odbojkaški klub slavi sećanje na svog velikana, jednog od najboljih odbojkaša svih vremena Žarka Petrovića.

- U pitanju je jedan od najjačih turnira u ovom periodu u regiji, kvalitet je na visokom nivou i zato pozivamo publiku da dođe i podrži nas, jer je u pitanju kvalitetno takmičenje koje zaslužuje svu pažnju javnosti, a ulaz na isti je besplatan - rekao je direktor OK "Vojvodina NS seme" Nikola Salatić.

Novi Sad, 4. oktobar 2017. godine