Читај ми

ОРГАНИЗАТОРИ И УЧЕСНИЦИ ЗМАЈЕВИХ ИГАРА У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући учеснике 57. Јунских програма Змајевих дечјих игара "Где су људи добре ћуди, песма с ори", који ће до 8. јуна представити разноврсно дечје и стваралаштво за децу и младе.

- Са великим поносом данас смо домаћини организаторима и учесницима 57. Јунских програма Змајевих дечијих игара. Иза ове манифестације стоји много труда и рада наших цењених стваралаца за децу који годинама обогаћују културни живот не само нашег града, већ делују и на једно шире и рекао бих – значајније подручје. Они у нашу децу усађују праве вредности са жељом да очувају тај специфични дечји дух што дуже. Управо се тај дух проноси генерацијама и на неки невидљиви начин спаја генерације и генерације које су стасавале уз Змајеве дечије игре у нашем граду. Убеђен сам да ће почетак јуна у Новом Саду бити обележен овим фестивалом и да ће улице Змај Јовина и Дунавска одисати дечијом грајом и смехом уз присуство поносних родитеља - рекао је градоначелник и додао да ће Град наставити да чува и негује ову деценијску традицију.

Директор Змајевих дечјих игара Душан Поп Ђурђев захвалио је градоначелнику на подршци коју пружа Фестивалу и на томе што је омогућио да се настави традиција окупљања стваралаца за децу у Градској кући.

Овогодишњи летњи програми Змајевих игара представиће више од 100 програмских целина а у њима ће учествовати 8000 деце и 70 уметника који стварају за децу и младе. У наредних пет фестивалских дана деца ће моћи да уживају у представама, радионицама, интерактивним наступима, изложбама, а улаз на све програме Змајевих игара је бесплатан.

Нови Сад, 4. јун 2014. године