Čitaj mi

ORGANIZATORI I UČESNICI ZMAJEVIH IGARA U GRADSKOJ KUĆI

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući učesnike 57. Junskih programa Zmajevih dečjih igara "Gde su ljudi dobre ćudi, pesma s ori", koji će do 8. juna predstaviti raznovrsno dečje i stvaralaštvo za decu i mlade.

- Sa velikim ponosom danas smo domaćini organizatorima i učesnicima 57. Junskih programa Zmajevih dečijih igara. Iza ove manifestacije stoji mnogo truda i rada naših cenjenih stvaralaca za decu koji godinama obogaćuju kulturni život ne samo našeg grada, već deluju i na jedno šire i rekao bih – značajnije područje. Oni u našu decu usađuju prave vrednosti sa željom da očuvaju taj specifični dečji duh što duže. Upravo se taj duh pronosi generacijama i na neki nevidljivi način spaja generacije i generacije koje su stasavale uz Zmajeve dečije igre u našem gradu. Ubeđen sam da će početak juna u Novom Sadu biti obeležen ovim festivalom i da će ulice Zmaj Jovina i Dunavska odisati dečijom grajom i smehom uz prisustvo ponosnih roditelja - rekao je gradonačelnik i dodao da će Grad nastaviti da čuva i neguje ovu decenijsku tradiciju.

Direktor Zmajevih dečjih igara Dušan Pop Đurđev zahvalio je gradonačelniku na podršci koju pruža Festivalu i na tome što je omogućio da se nastavi tradicija okupljanja stvaralaca za decu u Gradskoj kući.

Ovogodišnji letnji programi Zmajevih igara predstaviće više od 100 programskih celina a u njima će učestvovati 8000 dece i 70 umetnika koji stvaraju za decu i mlade. U narednih pet festivalskih dana deca će moći da uživaju u predstavama, radionicama, interaktivnim nastupima, izložbama, a ulaz na sve programe Zmajevih igara je besplatan.

Novi Sad, 4. jun 2014. godine