Читај ми

ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ ПОВОДОМ ФЕСТИВАЛА ВИНА „ИНТЕРФЕСТ“

Члан Градског већа за привреду мр Горан Сечујски присуствовао је конференцији за новинаре поводом 13. фестивала вина „Интерфест“ који ће бити одржан од 16. до 19. јуна у Новом Саду.

Присутнима су се такође обратили помоћник директорa Туристичке организације Новог Сада Радован Јокић и директорка Међународног фестивала вина „Интерфест“ Наташа Будисављевић-Радишић.

-Град Нови Сад преко Градске управе за привреду и ТОНС-а неколико година уназад подржава ову манифестацију, која представља први међународни скуп винара у Србији који је организован са циљем промоције вина и винске културе. За Град је овај догађај важан јер се бави вином као туристичким производом, а туризам је делатност коју смо препознали као делатност са великим потенцијалом од значаја за развој Града Новог Сада. С друге стране, овај догађај је за наш град битан јер је веома посећен, на њега долазе бројни љубитељи вина из региона и других земаља. Овај и многи други догађаји доприносе повећању броја туриста у Новом Саду, којих је за прва четири месеца више у односу на исти период прошле године при чему и у доласцима и у ноћењима предњаче страни туристи – рекaо је мр Горан Сечујски.

Помоћник директора Туристичке организације Новог Сада Радован Јокић је нагласио да је промоција туристичке понуде Града Новог Сада знатно обогаћена захваљујући управо Фестивалу вина „Интерфест“ који сваке године доводи велики број домаћих и страних гостију у Нови Сад.

- Вински туризам града и околине знатно је унапређен и побољшан оваквом манифестацијом домаћих и страних винара. На Тргу слободе и ове године на „Интерфесту“ ћемо потврдити да је Нови Сад центар винског туризма, доброг расположења и лепоте у сваком смислу – рекао је Радован Јокић.

Директорка Међународног фестивала вина „Интерфест“ Наташа Будисављевић-Радишић рекла је да ће на овогодишњем “Интерфесту” наступити 80 винарија из 11 земаља којe ће на фестивалском простору на Тргу слободе представити своја вина.

-Поред традиционалних учесника које чине домаће винарије и винарије из региона као и увозници вина из винских земаља попут Италије, Шпаније, Португала, ове године ће посетиоци фестивала први пут, имати прилику да пробају вина из Грчке, са острва Самос. Радно време Фестивала вина је од 19 часова до поноћи, улаз је слободан, а начин плаћања дегустације су ваучери - рекла је Наташа Будисављевић-Радишић.

Нови Сад, 14. јун 2016. године