Čitaj mi

ODRŽANA KONFERENCIJA ZA NOVINARE POVODOM FESTIVALA VINA „INTERFEST“

Član Gradskog veća za privredu mr Goran Sečujski prisustvovao je konferenciji za novinare povodom 13. festivala vina „Interfest“ koji će biti održan od 16. do 19. juna u Novom Sadu. Prisutnima su se takođe obratili pomoćnik direktora Turističke organizacije Novog Sada Radovan Jokić i direktorka Međunarodnog festivala vina „Interfest“ Nataša Budisavlјević-Radišić.

-Grad Novi Sad preko Gradske uprave za privredu i TONS-a nekoliko godina unazad podržava ovu manifestaciju, koja predstavlјa prvi međunarodni skup vinara u Srbiji koji je organizovan sa cilјem promocije vina i vinske kulture. Za Grad je ovaj događaj važan jer se bavi vinom kao turističkim proizvodom, a turizam je delatnost koju smo prepoznali kao delatnost sa velikim potencijalom od značaja za razvoj Grada Novog Sada. S druge strane, ovaj događaj je za naš grad bitan jer je veoma posećen, na njega dolaze brojni lјubitelјi vina iz regiona i drugih zemalјa. Ovaj i mnogi drugi događaji doprinose povećanju broja turista u Novom Sadu, kojih je za prva četiri meseca više u odnosu na isti period prošle godine pri čemu i u dolascima i u noćenjima prednjače strani turisti – rekao je mr Goran Sečujski.

Pomoćnik direktora Turističke organizacije Novog Sada Radovan Jokić je naglasio da je promocija turističke ponude Grada Novog Sada znatno obogaćena zahvalјujući upravo Festivalu vina „Interfest“ koji svake godine dovodi veliki broj domaćih i stranih gostiju u Novi Sad.

- Vinski turizam grada i okoline znatno je unapređen i pobolјšan ovakvom manifestacijom domaćih i stranih vinara. Na Trgu slobode i ove godine na „Interfestu“ ćemo potvrditi da je Novi Sad centar vinskog turizma, dobrog raspoloženja i lepote u svakom smislu – rekao je Radovan Jokić.

Direktorka Međunarodnog festivala vina „Interfest“ Nataša Budisavlјević-Radišić rekla je da će na ovogodišnjem “Interfestu” nastupiti 80 vinarija iz 11 zemalјa koje će na festivalskom prostoru na Trgu slobode predstaviti svoja vina.

-Pored tradicionalnih učesnika koje čine domaće vinarije i vinarije iz regiona kao i uvoznici vina iz vinskih zemalјa poput Italije, Španije, Portugala, ove godine će posetioci festivala prvi put, imati priliku da probaju vina iz Grčke, sa ostrva Samos. Radno vreme Festivala vina je od 19 časova do ponoći, ulaz je slobodan, a način plaćanja degustacije su vaučeri - rekla je Nataša Budisavlјević-Radišić.

Novi Sad, 14. jun 2016. godine