Читај ми

ОДРЖАНА ИЗЛОЖБА ПАСА МЕШАНАЦА

Удружење за заштиту животиња и животне средине ''Пан Нови Сад'' и ЈКП ''Зоохигијена и ветерина'' у сарадњи са Етно комплексом ''Древна''организовали су изложбу паса мешанаца како би скренули пажњу на ту врсту кућних љубимаца и промовисали удомљавање нашпуштених животиња.

Манифестацији је присуствовао шеф Кабинета градоначелника Александар Петровић који је скренуо пажњу на значај одговорног власништва у решавању проблема паса и мачака луталица.

- Најбоље је деловати превентивно и континуираним акцијама позивати људе да не напуштају своје љубимце, јер тиме се ствара проблем који погађа све. Без обзира на све услуге ЈКП ''Зооохигијена и ветерина Нови Сад'', ипак је најбље да пас постане нечији веран пријатељ и добије свој дом. Нови Сад се истиче по томе што институционално сарађује са свима који су заинтересовани за ову тему, што даје много боље резултате, и доприноси хуманом односу према животињама – истакао је Александар Петровић и позвао суграђане да дођу на овакве манифестације, или да посете прихватилиште, и ту пронађу свог кућног љубимца.

Изложба је изазавла велико интересовање, а била је отворена за све љубитеље животиња, оне који имају или желе да имају псе како би се дружили и разменли искуства. Намера организатора била је да покажу да мешанци завређују једнаку пажњу као и расни пси, а такмичење се одвијало у неколико занимљивих категотрија.

Нови Сад, 23 новембар 2014. године