Čitaj mi

ODRŽANA IZLOŽBA PASA MEŠANACA

Udruženje za zaštitu životinja i životne sredine ''Pan Novi Sad'' i JKP ''Zoohigijena i veterina'' u saradnji sa Etno kompleksom ''Drevna''organizovali su izložbu pasa mešanaca kako bi skrenuli pažnju na tu vrstu kućnih ljubimaca i promovisali udomljavanje našpuštenih životinja.

Manifestaciji je prisustvovao šef Kabineta gradonačelnika Aleksandar Petrović koji je skrenuo pažnju na značaj odgovornog vlasništva u rešavanju problema pasa i mačaka lutalica.

- Najbolje je delovati preventivno i kontinuiranim akcijama pozivati ljude da ne napuštaju svoje ljubimce, jer time se stvara problem koji pogađa sve. Bez obzira na sve usluge JKP ''Zooohigijena i veterina Novi Sad'', ipak je najblje da pas postane nečiji veran prijatelj i dobije svoj dom. Novi Sad se ističe po tome što institucionalno sarađuje sa svima koji su zainteresovani za ovu temu, što daje mnogo bolje rezultate, i doprinosi humanom odnosu prema životinjama – istakao je Aleksandar Petrović i pozvao sugrađane da dođu na ovakve manifestacije, ili da posete prihvatilište, i tu pronađu svog kućnog ljubimca.

Izložba je izazavla veliko interesovanje, a bila je otvorena za sve ljubitelje životinja, one koji imaju ili žele da imaju pse kako bi se družili i razmenli iskustva. Namera organizatora bila je da pokažu da mešanci zavređuju jednaku pažnju kao i rasni psi, a takmičenje se odvijalo u nekoliko zanimljivih kategotrija.

Novi Sad, 23 novembar 2014. godine