Читај ми

ОДРЖАН САСТАНАК ГРАДОНАЧЕЛНИКА НОВОГ САДА И ШЕФА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕУ У СРБИЈИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је вршиоца дужности шефа Делегације ЕУ у Републици Србији Оскара Бенедикта. Том приликом званичници су разговарали о значају локалних самоуправа у процесу придруживања наше земље Европској унији, али и о актуелним пројектима попут изградње Жежељевог моста, Нови Сад Европска престоница културе 2021, Нови Сад Омладинска престоница Европе 2019, али и о Међународном пољопривредном сајму који траје у Новом Саду.

Шеф Делегације ЕУ у Републици Србији Оскар Бенедикт рекао је да, иако је било доста изазова око градње моста, тај пројекат напредује и најавио да се ускоро очекује спајање лукова моста и почетак изградње приступних саобраћајница, што ће бити испраћено и посетом високих званичника ЕУ.

Он је такође оценио да је пољопривреда од изузетног значаја за приступање ЕУ, и похвалио сајaмску манифестацију која је један од брендова Новог Сада. Градоначелник Милош Вучевић нагласио је да Пољопривредни сајам постаје бољи из године у годину и враћа углед и значај за регију који је имао осамдесетих година, али сведочи и о развоју пољопривреде у Србији.

Саговорници су се сложили да пројекти ''Нови Сад 2021'' као и ''ОПЕНС 2019'' представљају добар оквир за сарадњу Новог Сада са организацијама ЕУ, а шеф Делегације ЕУ Оскар Бенедикт рекао је да Град може очекивати њихову пуну подршку у том процесу. Он је такође сопштио да је следећа година Европска година културног наслеђа, што отвара додатне могућности за подршку Новом Саду као изабраној Европској престоници културе за 2021. годину.

Нови Сад, 18. мај 2017. године