Čitaj mi

ODRŽAN SASTANAK GRADONAČELNIKA NOVOG SADA I ŠEFA DELEGACIJE EU U SRBIJI

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je vršioca dužnosti šefa Delegacije EU u Republici Srbiji Oskara Benedikta. Tom prilikom zvaničnici su razgovarali o značaju lokalnih samouprava u procesu pridruživanja naše zemlјe Evropskoj uniji, ali i o aktuelnim projektima poput izgradnje Žeželјevog mosta, Novi Sad Evropska prestonica kulture 2021, Novi Sad Omladinska prestonica Evrope 2019, ali i o Međunarodnom polјoprivrednom sajmu koji traje u Novom Sadu.

Šef Delegacije EU u Republici Srbiji Oskar Benedikt rekao je da, iako je bilo dosta izazova oko gradnje mosta, taj projekat napreduje i najavio da se uskoro očekuje spajanje lukova mosta i početak izgradnje pristupnih saobraćajnica, što će biti ispraćeno i posetom visokih zvaničnika EU.

On je takođe ocenio da je polјoprivreda od izuzetnog značaja za pristupanje EU, i pohvalio sajamsku manifestaciju koja je jedan od brendova Novog Sada. Gradonačelnik Miloš Vučević naglasio je da Polјoprivredni sajam postaje bolјi iz godine u godinu i vraća ugled i značaj za regiju koji je imao osamdesetih godina, ali svedoči i o razvoju polјoprivrede u Srbiji.

Sagovornici su se složili da projekti ''Novi Sad 2021'' kao i ''OPENS 2019'' predstavlјaju dobar okvir za saradnju Novog Sada sa organizacijama EU, a šef Delegacije EU Oskar Benedikt rekao je da Grad može očekivati njihovu punu podršku u tom procesu. On je takođe sopštio da je sledeća godina Evropska godina kulturnog nasleđa, što otvara dodatne mogućnosti za podršku Novom Sadu kao izabranoj Evropskoj prestonici kulture za 2021. godinu.

Novi Sad, 18. maj 2017. godine