Читај ми

ОДРЖАН ПРИЈЕМ ПРИВРЕДНЕ ДЕЛЕГАЦИЈЕ СА СИЦИЛИЈЕ

Члан Градског већа за привреду мр Горан Сечујски и шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић примили су представнике привредне делегације са Сицилије који присуствују конференцији ''Локалне акционе групе као модели руралног развоја у Европској унији, политика и пракса'' у организацији Регионалне агенције за развој малих и средњих предузећа ''Алма Монс''.

- Конференција је прва активност у оквиру сарадње ИСИ фондације, агенције Алма Монс и Града Новог Сада. Тема је посвећена локаланим акционим групама као виду организовања у Европској унији који омогућава повезивање јавног и приватног сектора у циљу развоја руралних подручја. Наиме, циљ је да се обезбеди савременији приступ тржишту кад је реч о саоским подручјима. Важно је да ИСИ фондација, чији је основни циљ повезивање српских и италијанских компанија, кроз ову конференцију доприноси успостављању комуникације, и надамо се успешне сарадње, између привредника са Сицилије и наших предузетника – истакао је мр Горан Сечујски.

Представник сицилијанске делегације Емилијо Боско захвалио се на срдачном пријему и изразио намеру да се повеже са свим заинтересованим српским привредницима, истичући да Италија може бити добар модел за успостављање савремених привредних тенденција.

Шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић оценио је да је тема Конференције веома значајна за Нови Сад и Србију, и пожелео успешан рад њеним учесницима уз пријатан боравак у Новом Саду.

 

Нови Сад, 19. новембар 2014. године