Čitaj mi

ODRŽAN PRIJEM PRIVREDNE DELEGACIJE SA SICILIJE

Član Gradskog veća za privredu mr Goran Sečujski i šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović primili su predstavnike privredne delegacije sa Sicilije koji prisustvuju konferenciji ''Lokalne akcione grupe kao modeli ruralnog razvoja u Evropskoj uniji, politika i praksa'' u organizaciji Regionalne agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća ''Alma Mons''.

- Konferencija je prva aktivnost u okviru saradnje ISI fondacije, agencije Alma Mons i Grada Novog Sada. Tema je posvećena lokalanim akcionim grupama kao vidu organizovanja u Evropskoj uniji koji omogućava povezivanje javnog i privatnog sektora u cilju razvoja ruralnih područja. Naime, cilj je da se obezbedi savremeniji pristup tržištu kad je reč o saoskim područjima. Važno je da ISI fondacija, čiji je osnovni cilj povezivanje srpskih i italijanskih kompanija, kroz ovu konferenciju doprinosi uspostavljanju komunikacije, i nadamo se uspešne saradnje, između privrednika sa Sicilije i naših preduzetnika – istakao je mr Goran Sečujski.

Predstavnik sicilijanske delegacije Emilijo Bosko zahvalio se na srdačnom prijemu i izrazio nameru da se poveže sa svim zainteresovanim srpskim privrednicima, ističući da Italija može biti dobar model za uspostavljanje savremenih privrednih tendencija.

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović ocenio je da je tema Konferencije veoma značajna za Novi Sad i Srbiju, i poželeo uspešan rad njenim učesnicima uz prijatan boravak u Novom Sadu.

 

Novi Sad, 19. novembar 2014. godine