Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА НОВОГ САДА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствао је литургији и освећењу Капеле у згради Прве копнене војске у Команди Гарнизона Нови Сад у Дунавској улици, поводом поводом обележавања 9. новембра, Дана ослобођења Новог Сада у Првом светском рату. Истим поводом, чланови Градског већа Владимир Стојковић и Дејан Мандић присуствовали су помену и положили венце на Спомен крст палим борцима 1912-1918. године у порти Успенске цркве, а након тога су присуствовали и тактичко-техничком збору Војске Србије на Тргу слободе.

- Данас је велики дан за Град Нови Сад. Полагање венаца на споменик борцима палим у Првом светском рату само је један у низу догађаја којима данас обележававамо 9. новембар, у знак сећања на тај датум 1918. године када је српска војска предвођена мајором Војиславом Бугарским ушла у Нови Сад. Овај споменик код Успенске цркве је подигнут у част борцима погинулим у Првом светском рату и ми смо овде данас да подсетимо на њихове животе који су дати за нашу слободу данас. Град Нови Сад је слободан град и поноси се својим слободним духом, а никада не смемо заборавити оне који су нам омогућили све благодети слободе – рекао је Владимир Стојковић.

Грађани су у центру града имали прилику да присуствују приказивању војних способности у оквиру тактичко-техничког збора Војске Србије који је био на постављен на Тргу слободе.

Нови Сад, 9. новембар 2014. године