Читај ми

Конференција за новинаре - Пројекат "Спортске радионице за младе"

Четвртак, 15. април 2010. године
12.00 часова
Скупштина Града Новог Сада, сала 18
Жарка Зрењанина 2, Нови Сад

Члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић говориће на конференцији за новинаре на којој ће бити најављен пројекат "Спортске радионице за младе", а биће одржана у четвртак 15. априла 2010. године у сали 18 Скупштине Града Новог Сада. Конференцији ће такође присуствовати председник Скупштине Града Новог Сада Александар Јовановић, и Миодраг Тркуља из Спортске асоцијације Новог Сада.

О пројекту

Спортска асоцијација Новог Сада у сарадњи са Канцеларијом за младе Града Новог Сада реализује пројекат "Спортске радионице за младе", који је финансијски подржало Министарство омладине и спорта Републике Србије. Основна идеја овог пројекта је да се млади Новог Сада подстакну и заинтересују за активније бављење спортом у слободно време, али и да се спортске организације мотивишу и охрабре да, осим професионалних програма, у своје активности уврсте и програме рекреативног бављења спортом намењене младима.
Спортске радионице, на којима ће млади Новог Сада моћи да се опробају у бадминтону, шаху, стоном тенису, хокеју на ролерима, спортском мачевању, веслању и вожњи бицикла на тренажерима, да прођу фудбалски и гимнастичарски полигон или заиграју салсу на отвореном, биће реализоване током две суботе - 17. и 14. априла на теренима Ђачког игралишта од 11.00 до 13.00 часова.
На отвореним радионицама симултано ће се одвијати презентација 8 наведених спортова које ће млади моћи да испробају. На крају радионице учесници и учеснице ће попуњавати анкету која ће пружити повратне информације о томе да ли млади сматрају овакве активности корисним и да ли их је ова акција мотивисала да се укључе у неки спортски програм.

Нови Сад, 14. април 2010. године